Pužići« s graškom i slaninom

recepti_bez_slike
35 dag tjestenine »pužića« 25 dag graška u zrnu 15 dag mesnate suhe slanine 1 glavica luka 1,5 dl kiselog vrhnja 2 žlice naribanog sira parmezana 2 grančice kopra ulje vegeta sol priprema: »Pužiće« skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno namaste i držite na toplom. U međuvremenu posebno skuhajte grašak i ocijedite, a posebno na ulju popržite slaninu narezanu na kockice i nasjeckani luk. Zatim sjedinite kuhane »pužiće«, grašak i slaninu zajedno s masnoćom u kojoj se pržila, posolite, prelijte zagrijanim kiselim vrhnjem, pomiješanim s vegetom i nasjeckanim koprom, pa sve lagano izmiješajte. Zgotovljeno jelo istresite u duboku zdjelu za posluživanje i pospite naribanim parmezanom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+431) ‹ Pužići sa čvarcima i vinom najbolji recept Ravioli "Veneziana" ›

Sastojci:

  • 35 dag tjestenine »pužića«
  • 25 dag graška u zrnu
  • 15 dag mesnate suhe slanine
  • 1 glavica luka
  • 1,5 dl kiselog vrhnja
  • 2 žlice naribanog sira parmezana
  • 2 grančice kopra
  • ulje
  • vegeta
  • sol

priprema:

»Pužiće« skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno namaste i držite na toplom. U međuvremenu posebno skuhajte grašak i ocijedite, a posebno na ulju popržite slaninu narezanu na kockice i nasjeckani luk. Zatim sjedinite kuhane »pužiće«, grašak i slaninu zajedno s masnoćom u kojoj se pržila, posolite, prelijte zagrijanim kiselim vrhnjem, pomiješanim s vegetom i nasjeckanim koprom, pa sve lagano izmiješajte. Zgotovljeno jelo istresite u duboku zdjelu za posluživanje i pospite naribanim parmezanom.

 

Prosjek: 4 (+431)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)