Pužići sa čvarcima i vinom

recepti_bez_slike
40 dag tjestenine 'pužića' 20 dag čvaraka 2 žlice pirea od rajčice 1 dl bijelog vina 3 struka vlasca 3 žlice naribanog sira parmezana mljevena crvena paprika (slatka) ulje, sol postupak pripreme: Na zagrijanom ulju popržite usitnjene čvarke, zatim ih zalijte vinom i kuhajte 5 minuta. Nakon toga umiješajte pire od rajčice, pospite mljevenom paprikom i kratko prokuhajte. U međuvremenu tjesteninu skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim je istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulji. Istresite je u zdjelu za posluživanje, prelijte smjesom sa čvarcima, pospite kosanim vlascem te lagano izmiješajte. Pospite naribanim parmezanom. Poslužite uz salatu od pečenih paprika. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+373) ‹ Penne na vrtlarski najbolji recept Pužići« s graškom i slaninom ›
Čvarci, tjestenina i vino - dobitna kombinacija, posebice npr. za zasitnu večeru. Sjećem se, kad sam prvi put to probala, bila sam skeptična zbog tjestenine, čvaraka i vina u kombinaciji, i skupilo nas se 10-tak kod kumova. A kad smo navalili, nitko nije ostao gladan. Kasnije sam sama pravila to nekoliko puta, i tko je god probao, prigovora nema. Mislim da sam nekome obećala ostavit recept..

Sastojci:

  • 40 dag tjestenine 'pužića'
  • 20 dag čvaraka
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 1 dl bijelog vina
  • 3 struka vlasca
  • 3 žlice naribanog sira parmezana
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje, sol

postupak pripreme:

Na zagrijanom ulju popržite usitnjene čvarke, zatim ih zalijte vinom i kuhajte 5 minuta. Nakon toga umiješajte pire od rajčice, pospite mljevenom paprikom i kratko prokuhajte. U međuvremenu tjesteninu skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim je istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulji. Istresite je u zdjelu za posluživanje, prelijte smjesom sa čvarcima, pospite kosanim vlascem te lagano izmiješajte. Pospite naribanim parmezanom. Poslužite uz salatu od pečenih paprika.

Prosjek: 4 (+373)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)