Pužići sa čvarcima i vinom
Čvarci, tjestenina i vino - dobitna kombinacija, posebice npr. za zasitnu večeru. Sjećem se, kad sam prvi put to probala, bila sam skeptična zbog tjestenine, čvaraka i vina u kombinaciji, i skupilo nas se 10-tak kod kumova. A kad smo navalili, nitko nije ostao gladan. Kasnije sam sama pravila to nekoliko puta, i tko je god probao, prigovora nema. Mislim da sam nekome obećala ostavit recept..
Sastojci:
- 40 dag tjestenine 'pužića'
- 20 dag čvaraka
- 2 žlice pirea od rajčice
- 1 dl bijelog vina
- 3 struka vlasca
- 3 žlice naribanog sira parmezana
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje, sol
postupak pripreme:
Na zagrijanom ulju popržite usitnjene čvarke, zatim ih zalijte vinom i kuhajte 5 minuta. Nakon toga umiješajte pire od rajčice, pospite mljevenom paprikom i kratko prokuhajte. U međuvremenu tjesteninu skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim je istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulji. Istresite je u zdjelu za posluživanje, prelijte smjesom sa čvarcima, pospite kosanim vlascem te lagano izmiješajte. Pospite naribanim parmezanom. Poslužite uz salatu od pečenih paprika.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): crvena paprika / ulje
- Sastojci: bijelo vino / crvena paprika / čvarci / parmezan / pire od rajčica / tjestenina / ulje / mljevena crvena paprika / pire od rajčice