Tjestenina u bijelom umaku od škampa

rereman12 je predložio recept za tjesteninu u bijelom umaku od škampa
Meni definitivno jedan od najdražih recepta.Jednostavan,dobar i naravno ukusan.(=
Sastojci
- djevičansko maslinovo ulje
- peršin
- češnjak
- škampi
- vrhnje za kuhanje
- gorgonzola
- vino (malvazija)
Postupak pripreme
Na maslinovom ulju propržiti češnjak i peršin.Nakon par minuta (3-5) dodati škampe,malvaziju(ne previše),vrhnje za kuhanje, gorgonzolu.Pustiti neko vrijeme u tavi,kada je umak skoro gotov dodati skuhanu tjesteninu,sve dobro promiješati i nakon samo 30 minuta imate ukusan i zdrav ručak.(=
Napomene
Naravno posoliti i popapriti po volji.Ja koristim svoju tjesteninu za koju se nadam da ju znate napraviti.
- Vaše oznake (tagovi): ribe / mekušci i plodovi mora / jelo / maslinovo ulje
- Sastojci: maslinovo ulje / peršin


Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
a dobro prijatelju lijepo si ti sve to napisao a nigdje nisi stavio kolko cega ide,kolko dg,kg sastojaka,kolko minuta se kuha,kolko vina,kolko vrhnja???!