Tjestenina u bijelom umaku od škampa
rereman12 je predložio recept za tjesteninu u bijelom umaku od škampa
Meni definitivno jedan od najdražih recepta.Jednostavan,dobar i naravno ukusan.(=
Sastojci
- djevičansko maslinovo ulje
- peršin
- češnjak
- škampi
- vrhnje za kuhanje
- gorgonzola
- vino (malvazija)
Postupak pripreme
Na maslinovom ulju propržiti češnjak i peršin.Nakon par minuta (3-5) dodati škampe,malvaziju(ne previše),vrhnje za kuhanje, gorgonzolu.Pustiti neko vrijeme u tavi,kada je umak skoro gotov dodati skuhanu tjesteninu,sve dobro promiješati i nakon samo 30 minuta imate ukusan i zdrav ručak.(=
Napomene
Naravno posoliti i popapriti po volji.Ja koristim svoju tjesteninu za koju se nadam da ju znate napraviti.
- Vaše oznake (tagovi): ribe / mekušci i plodovi mora / jelo / maslinovo ulje
- Sastojci: maslinovo ulje / peršin
a dobro prijatelju lijepo si ti sve to napisao a nigdje nisi stavio kolko cega ide,kolko dg,kg sastojaka,kolko minuta se kuha,kolko vina,kolko vrhnja???!