Tjestenina u bijelom umaku od škampa

rereman12 je predložio recept za tjesteninu u bijelom umaku od škampa
Meni definitivno jedan od najdražih recepta.Jednostavan,dobar i naravno ukusan.(=
Sastojci
- djevičansko maslinovo ulje
- peršin
- češnjak
- škampi
- vrhnje za kuhanje
- gorgonzola
- vino (malvazija)
Postupak pripreme
Na maslinovom ulju propržiti češnjak i peršin.Nakon par minuta (3-5) dodati škampe,malvaziju(ne previše),vrhnje za kuhanje, gorgonzolu.Pustiti neko vrijeme u tavi,kada je umak skoro gotov dodati skuhanu tjesteninu,sve dobro promiješati i nakon samo 30 minuta imate ukusan i zdrav ručak.(=
Napomene
Naravno posoliti i popapriti po volji.Ja koristim svoju tjesteninu za koju se nadam da ju znate napraviti.
- Vaše oznake (tagovi): ribe / mekušci i plodovi mora / jelo / maslinovo ulje
- Sastojci: maslinovo ulje / peršin


BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
a dobro prijatelju lijepo si ti sve to napisao a nigdje nisi stavio kolko cega ide,kolko dg,kg sastojaka,kolko minuta se kuha,kolko vina,kolko vrhnja???!