Špagetoni (spaghettoni) s okruglicama

recepti_bez_slike
32 dag spaghettona (deblji špageti) 1 glavica luka 2 češnja češnjaka 30 dag junetine krušne mrvice 1 jaje malo usitnjenog kima svežanj rikole naribani parmezan maslinovo ulje sol mljevena crvena paprika Kako pripremiti špagetone s okruglicama Oljušteni češnjak i luk sitno nascjeckajte. Češnjak još i protisnite. Sameljite meso dva puta da smjesa bude glatka. Umiješajte luk, češnjak, jaje, sol, papra, kim i mljevenu papriku. Mijesite i pomalo dodajte toliko mrvica i 4-5 žlica vode (po mogućnosti mineralne) da se svi sastojci povežu. Utisnite smjesu u zdjelu i pokrijte rastezljivom, plastičnom folijom. Neka odleži nekoliko sati u hladnjaku. Proberite i operite rikolu pa ju stavite u cjedilo. Povremeno protresite da se dobro iscijedi. Oblikujte sitne okruglice od mesa pa ispržite. Umiješajte u skuhane i ocijeđene spaghettone. Pospite rikolom i parmezanom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Špageti sa začinima na otočki način najbolji recept Šporki makaruli ›
Tjestenina već odavno nije omiljena samo među Talijanima, a novi načini pripreme uvijek su dobrodošli...Iskušajte ove fine spaghettone....Ah, da, to su oni deblji špageti!

Glavno pravilo za kuhanje tjestenine glasi: al dente! To znači da ju je strogo zabranjeno prekuhati! Ovi špagetoni s okruglicama nisu iznimka. 

Što vam sve treba:

  • 32 dag spaghettona (deblji špageti)
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 30 dag junetine
  • krušne mrvice
  • 1 jaje
  • malo usitnjenog kima
  • svežanj rikole
  • naribani parmezan
  • maslinovo ulje
  • sol
  • mljevena crvena paprika

Kako pripremiti špagetone s okruglicama

Oljušteni češnjak i luk sitno nascjeckajte. Češnjak još i protisnite. Sameljite meso dva puta da smjesa bude glatka. Umiješajte luk, češnjak, jaje, sol, papra, kim i mljevenu papriku. Mijesite i pomalo dodajte toliko mrvica i 4-5 žlica vode (po mogućnosti mineralne) da se svi sastojci povežu. Utisnite smjesu u zdjelu i pokrijte rastezljivom, plastičnom folijom. Neka odleži nekoliko sati u hladnjaku. Proberite i operite rikolu pa ju stavite u cjedilo. Povremeno protresite da se dobro iscijedi. Oblikujte sitne okruglice od mesa pa ispržite. Umiješajte u skuhane i ocijeđene spaghettone. Pospite rikolom i parmezanom.

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)