Pašteta od pileće jetrice

Autor: LanaM   (palac x 33639) |moji recepti

0
40 dkg pilećih jetrica 25 dkg slanine (ili pancete), što mesnatije 2 kuhana jaja maslinovo ulje 1 manja glavica luka 3 češnja češnjaka 1 usoljeni inčun sol i papar po ukusu majoneza i vrhnje prema ukusu malo konjaka Priprema: Na maslinovom ulju poprži se luk narezan na kockice i češnjak, dodaju se jetrica i slanina narezan na komadiće. Omjer jetrica/slanina= 70/30 za malo pikantnije, 80/20 za malo blažu varijantu a može i 50/50 već prema osobnom ukusu. Posoliti i miješati pazeći da se jetrica ne zalijepe za tavu. Pržiti se dok jetrica nisu pečena. Važno je ne prepeći jetricu jer će biti presuha, a onda će i pašteta biti presuha. Ostaviti da se malo ohladi, a u međuvremenu pripremiti tvrdo kuhana jaja. Jetrica, slanina, luk i jaja samelju se, pa se prema okusu umiješa majoneza i vrhnje dok se ne dobije željena gustoća i mazivost. Dodati usoljeni inčun jako sitno narezan i dobro izmiješati. Na kraju dodati par kapi konjaka, pa probati i prema ukusu dodavati sol i papar. Na kraju se može ukrasti (posipati) svježe narezani peršinom. Omjeri nisu strogo zadani, prema vlastitom ukusu možete kombinirati kakva vam se pašteta najviše sviđa.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Zašto pripremati nešto što jednostavno kupimo u bilo kojem dućanu? Zato jer je zdravije, jeftinije i neusporedivo ukusnije. Nakon prve paštete vlastite proizvodnje i svih pohvala koje ćete dobiti, krenut ćete u istraživanje novih recepata i sličnih inačica.
Pašteta od pileće jetrice

Sastojci:

  • 40 dkg pilećih jetrica
  • 25 dkg slanine (ili pancete), što mesnatije
  • 2 kuhana jaja
  • maslinovo ulje
  • 1 manja glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 usoljeni inčun
  • sol i papar po ukusu
  • majoneza i vrhnje prema ukusu
  • malo konjaka

Priprema:

Na maslinovom ulju poprži se luk narezan na kockice i češnjak, dodaju se jetrica i slanina
narezan na komadiće. Omjer jetrica/slanina= 70/30 za malo pikantnije, 80/20 za
malo blažu varijantu a može i 50/50 već prema osobnom ukusu. Posoliti i miješati pazeći da se jetrica
ne zalijepe za tavu. Pržiti se dok jetrica nisu pečena. Važno je ne prepeći jetricu jer će biti presuha, a onda će i pašteta biti presuha. Ostaviti da se malo ohladi, a u međuvremenu pripremiti tvrdo kuhana jaja. Jetrica, slanina, luk i jaja samelju se, pa se prema okusu umiješa majoneza i vrhnje dok se ne dobije željena gustoća i mazivost. Dodati usoljeni inčun jako sitno narezan i dobro izmiješati. Na kraju dodati par kapi konjaka, pa probati i prema ukusu dodavati sol i papar. Na kraju se može ukrasti (posipati) svježe narezani peršinom.

Omjeri nisu strogo zadani, prema vlastitom ukusu možete kombinirati kakva vam se pašteta najviše sviđa.
 

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Saška Sukalić's

Sos od visanja

2 kasike ( supene) secera ukaramelisati, zalijes sa casom od 2 dl vina, kad se sve otopi ubacis visnje ( koliko hoces da ti se pojave u sosu ili celo pakovanje od Frikoma). Kad sve provri sipas ( prvo u soljici razmucenoj ravnu supenu kasiku gustina i vode do vrha soljice, cisto da se sve izjednaci i da nema grudvice). Sve samo da baci kljuc i gotov je sos.

2
Slika korisnika Saška Sukalić's

Uz ovo ide odlično i umak od višanja!(isprobano):)