Pileća jetrica u saftu
Brzo se sprema i fino je.
sastojci
- 1 pakovanje pilećih jetrica
- 1-2 glavice crvenog liuka
- 2-3 češnja bijelog luka
- 1 kašika (jušna) senfa
- 1 kašika ( jušna) ajvara
postupak
luk popržimo na tavi, dok ne dobije zlatno žutu boju, dodamo jetricu i sve zajedno dinstamo. Kad je vec skoro gotovo dodamo senf,ajvar začine i bijeli luk, zalijemo s malo vode (jušne ili obične), i to malo jos prokuha i gotovo.Uz to može prilog po želji.
Link izvora / potpis autora: jadranka
- Sastojci: ajvar / bijeli luk / crveni luk / jetrica / senf








Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Ne znam da li je neko naveo ovakav recept,unaprijed se ispričavam ako je dupli.
Zdinstati luk,dodati češnjak,mrkvu na kolutiće.Dodati očišćene pileće jetrice,lovorov list.Sačekati da ispari voda koju su pustile jetrice,dodati žlicu škrobnog brašna,promješati da se ne zalijepi za dno.Sipati pasiranu rajčicu,žličicu mljevene paprike,vegetu,sol,papar,malo šećera.Za prilog-žgance.U slast!
Super ideja, da nije samo jetrica na luku... Čini mi se da je ovo recept naše Jadre!!! Imam nešto za vas..probajte ako još niste jetricu u vinskom umaku...
i ta mi kombinacija okey a jednostavna..stavim oko 150 ml vina pri dinstanju. To me bivša žena naučila haha, sad bi rekao bar nešto al neću biti bezobrazan, no jetricu često pravim sa vinskim umakom a sad ću probati i sa umakom od Jadre
ja znam da vi mladi nevolite bas nista sto je s lukom ali moj luka sve sto se radi s lukom to bude i dobro.a to s vinom sigurno je dobro jer i tako sam radila.a ja inace vino stavljam u svako meso. a pitaj tatu stipu vidjeces da je sve bolje sa lukom.al mi je drago sto te zanima kuhanje osim sporta.pozdrav veliki od jadre