Poriluk sa faširanim mesom i rižom
Lagano za napravit, a i jako ukusno i zdravo
Sastojci:
- poriluk
- crveni luk
- začini
- faširano meso
- češnjak 2-3
- riža
Priprema:
Poriluk dobro oprati, pa ga izrezati u tavi, na maslinovom ulju popržiti, obični luk, pa dodati meso, pa i njega malo prodinstati, staviti začine (vegetu,biber), zatim dodatii poriluk i još kratko 5 min. dinstati, jer on brzo opusti. Onda dodamo predhodno napola skuhanu rižu, sasvim još malo dodamo temeljca i to treba samo 5 min pa je gotovo. Uz to možete dodati kao ja što sam napravila sir sa česnjakom i peršinom.
Link izvora / potpis autora: jadranka
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): poriluk








Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...