Riža s povrćem

Autor: Jadranka Bilincic   (palac x 84156) |moji recepti

0
1 šalica veća riže, 1 glavica crvenog luka začini meso po želji Umak slatko vrhnje malo vina i 2-3 češnja luka Postupak Luk ispržiti toliko da fino požuti,dodati vegetu pa rižu staviti da se dinsta 1 min. E sad kolika vam je bila šalica u koju ste stavili rižu s njom odmjerite i vodu, a vode na 1 šalicu riže ide 2/5 šalice vode i pustiti na laganaoj ne na jakoj vatri da kuha dok ne uvrije sva voda. Na tavu staviti da se peće meso, po želji, ja sam danas radila sa carskim mesom. Prije sam ga stavila malo u maslinovo ulje s 3-4 češnjaka bijelog luka, a dobro sam ga namazala sa začinom  koji koristimo za roštilj. Popržila s obe strane baš da se fino ispeče i sklonila na stranu. Na masnoći u kojoj se peklo meso dodala sam češnje luka i malo i popržila pa onda zalila s malo vina. Kad je malo isparilo izmutila sam jednu kažiku gustina i kiselo vrhnje pa prelila po luku. Još malo dodati vode ako je bas gusto . Povrće sam skuhala i samo dodala kao prilog. Eto ga. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Riža s povrćem u umaku na moj način
Riža s povrćem - slika

Sastojci

  • 1 šalica veća riže,
  • 1 glavica crvenog luka
  • začini
  • meso po želji

Umak

  • slatko vrhnje
  • malo vina i 2-3 češnja luka

Postupak

Luk ispržiti toliko da fino požuti,dodati vegetu pa rižu staviti da se dinsta 1 min. E sad kolika vam je bila šalica u koju ste stavili rižu s njom odmjerite i vodu, a vode na 1 šalicu riže ide 2/5 šalice vode i pustiti na laganaoj ne na jakoj vatri da kuha dok ne uvrije sva voda.

Na tavu staviti da se peće meso, po želji, ja sam danas radila sa carskim mesom. Prije sam ga stavila malo u maslinovo ulje s 3-4 češnjaka bijelog luka, a dobro sam ga namazala sa začinom  koji koristimo za roštilj. Popržila s obe strane baš da se fino ispeče i sklonila na stranu.

Na masnoći u kojoj se peklo meso dodala sam češnje luka i malo i popržila pa onda zalila s malo vina. Kad je malo isparilo izmutila sam jednu kažiku gustina i kiselo vrhnje pa prelila po luku. Još malo dodati vode ako je bas gusto .

Povrće sam skuhala i samo dodala kao prilog. Eto ga.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: jadranka
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)