Jelo s povrćem

Autor: Jadranka Bilincic   (palac x 85005) |moji recepti

2
sve šta sam imala u kući i svašta pomalo 1 vrečica zamrznutih mahuna 1 glavica luka crvenog 2 paprike svježe 2 paradajsa 2-3 češnja bijelog luka peršina krompir meso -teletina 1 kašika senfa i jedna kašika ajvara (ja to stavljam u svako jelo bilo pečenje ili varivo) Priprema: Teletinu sam namazala vegetom i stavila na masnoću da se poprži s obe strane, malo sam zalila vodom, pa sam dodala izrezan luk na veće komade, tako isto i paprike na malo deblje trakice i paradajs. Sve to dinstati pa dodati 1 kašiku senfa i jednu kašiku ajvara, kad je već gotovo dodati izrezan bijeli luk na ploške i mahune koje smo predhodno malo prokuhali u vodi. Dodala sam koji skuhani krumpir i nećete vjerovat ovo moje jelo je skroz dobro, a ne znam mu ni naziv, znam samo da je na bazi puno povrća. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+3)
Znam da je predobro, a majkemi ne znam kako bi nazvala ovo jelo
Jelo s povrćem

Sastojci:

  • sve šta sam imala u kući i svašta pomalo
  • 1 vrečica zamrznutih mahuna
  • 1 glavica luka crvenog
  • 2 paprike svježe
  • 2 paradajsa
  • 2-3 češnja bijelog luka
  • peršina
  • krompir
  • meso -teletina
  • 1 kašika senfa i jedna kašika ajvara (ja to stavljam u svako jelo bilo pečenje ili varivo)

Priprema:

Teletinu sam namazala vegetom i stavila na masnoću da se poprži s obe strane, malo sam zalila vodom, pa sam dodala izrezan luk na veće komade, tako isto i paprike na malo deblje trakice i paradajs. Sve to dinstati pa dodati 1 kašiku senfa i jednu kašiku ajvara, kad je već gotovo dodati izrezan bijeli luk na ploške i mahune koje smo predhodno malo prokuhali u vodi. Dodala sam koji skuhani krumpir i nećete vjerovat ovo moje jelo je skroz dobro, a ne znam mu ni naziv, znam samo da je na bazi puno povrća.

Prosjek: 5 (+3)
Link izvora / potpis autora: jadranka
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Nada Kovacevic's

Zdrav rucak,prelijepo izgleda.

2
Slika korisnika žana1's

Sad ste me nasmijali, teletina kao drvo, baš tako zna nekad biti...senf i začini čak nekad ne pomažu. Probat ću isprobadati nožem, skužila sam kako mislite... Pitaš trgovca je mlada teletina, je je ...aha...
Uglavnom Vam hvala za savjet... a kad bude još Vaših domaćih specijaliteta, samo objavljujte, ja sve Vaše recepte prepisujem i isprobavam..

3
Slika korisnika baba's

kako se zove ovo jelo ili je to osobni kuhinjski specijalitet?
Jadranka, osim sa senfom, kako se još da omekšati teletina? Često kad ju kupim bude tako tvrda da poludim koliko ju moram pripremati. Hvala...Sviđa mi se inače baš recept

4
Slika korisnika Jadranka Bilincic's

ovo je stvarno kako kazete osobni kuhinjski specijalitet,vise neznam sta kuhati,pa tako vise izmisljam,al stvarno ispadne sve fino.a za teletinu ja je samo dobro isprobadam nozem tako da u meso dopire masnoca,i para.neznam jeste me dobro razumili sta sam tila rec.ili je staviti u pajc preko noci u maslinovo ulje i ostale zacine,kako se to vec i radi.a kad kupujete morate paziti da nije staro i meni se znalo desiti pa bude kao drvo.