Jelo s povrćem
Znam da je predobro, a majkemi ne znam kako bi nazvala ovo jelo
Sastojci:
- sve šta sam imala u kući i svašta pomalo
- 1 vrečica zamrznutih mahuna
- 1 glavica luka crvenog
- 2 paprike svježe
- 2 paradajsa
- 2-3 češnja bijelog luka
- peršina
- krompir
- meso -teletina
- 1 kašika senfa i jedna kašika ajvara (ja to stavljam u svako jelo bilo pečenje ili varivo)
Priprema:
Teletinu sam namazala vegetom i stavila na masnoću da se poprži s obe strane, malo sam zalila vodom, pa sam dodala izrezan luk na veće komade, tako isto i paprike na malo deblje trakice i paradajs. Sve to dinstati pa dodati 1 kašiku senfa i jednu kašiku ajvara, kad je već gotovo dodati izrezan bijeli luk na ploške i mahune koje smo predhodno malo prokuhali u vodi. Dodala sam koji skuhani krumpir i nećete vjerovat ovo moje jelo je skroz dobro, a ne znam mu ni naziv, znam samo da je na bazi puno povrća.
Link izvora / potpis autora: jadranka
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): povrće
- Sastojci: bijeli luk / crveni luk / krumpir / Mahune / meso / paprike / paradajs








Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Zdrav rucak,prelijepo izgleda.
Sad ste me nasmijali, teletina kao drvo, baš tako zna nekad biti...senf i začini čak nekad ne pomažu. Probat ću isprobadati nožem, skužila sam kako mislite... Pitaš trgovca je mlada teletina, je je ...aha...
Uglavnom Vam hvala za savjet... a kad bude još Vaših domaćih specijaliteta, samo objavljujte, ja sve Vaše recepte prepisujem i isprobavam..
kako se zove ovo jelo ili je to osobni kuhinjski specijalitet?
Jadranka, osim sa senfom, kako se još da omekšati teletina? Često kad ju kupim bude tako tvrda da poludim koliko ju moram pripremati. Hvala...Sviđa mi se inače baš recept
ovo je stvarno kako kazete osobni kuhinjski specijalitet,vise neznam sta kuhati,pa tako vise izmisljam,al stvarno ispadne sve fino.a za teletinu ja je samo dobro isprobadam nozem tako da u meso dopire masnoca,i para.neznam jeste me dobro razumili sta sam tila rec.ili je staviti u pajc preko noci u maslinovo ulje i ostale zacine,kako se to vec i radi.a kad kupujete morate paziti da nije staro i meni se znalo desiti pa bude kao drvo.