Školjkice s pršutom i kiselim vrhnjem

Evo za uvod par savjeta kod kuhanja tjestenine:
Da bi se tjestenina dobro skuhala, ali ne i raskuhala - računajte 10 dag tjestenine na 1 litru vode. Tjestenina za vrijeme kuhanja poveća volumen do 3 puta, pa se nepravilnim kuhanjem može pretvoriti u ljepljivu kašu. Kad voda u posudi zakipi, posolite je i dodajte žlicu ulja, da se spriječi lijepljenje za dno posude. Vrijeme kuhanja računa se kada voda opet zakipi, a traje ovisno o debljini tjestenine i kvaliteti.
Sastojci:
- 40 dag tjestenine 'školjkice'
- 10 dag pršuta
- 2 dl kiselog vrhnja
- 8 dag maslaca
- 15 dag naribanog sira gorgonzole
- prstohvat muškatnog oraščića
- ulje, papar, sol
postupak pripreme:
Sastojci:
- 40 dag tjestenine 'školjkice'
- 10 dag pršuta
- 2 dl kiselog vrhnja
- 8 dag maslaca
- 15 dag naribanog sira gorgonzole
- prstohvat muškatnog oraščića
- ulje, papar, sol
postupak pripreme:
'Školjkice' skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite u posudu na zagrijano ulje i izmiješajte da se ravnomjerno na ulje i držite na toplom. Posebno pjenasto izmiješajte omekšali maslac i kiselo vrhnje, dodajte naribani sir, na rezančiće narezani pršut pa začinite paprom i naribanim muškatnim oraščićem. Ako je potrebno dosolite i još jednom sve izmiješajte. Ovako pripravljenu smjesu prelijte preko kuhanih 'školjkica' i na vatri lagano izmiješajte. Jelo zatim stavite u zdjelu i poslužite uz ukiseljene slatke feferone.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): maslac / sir / sol / špageti / tjestenina / ulje / voda / vrhnje
- Sastojci: gorgonzola / kiselo vrhnje / maslac / muškatni oraščić / pršut / sol / špageti / tjestenina / ulje / voda / vrhnje / sir







Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...