Špageti s tunjevinom na primorski način

Autor: Lea N   (palac x 68708) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
35 dag špageta 15 dag konzervirane tunjevine 15 dag vrganja 4 rajčice 2 češnja češnjaka 5 dag naribanog sira parmezana 1 dl bijelog vina 1 grančica peršinovog lista maslinovo ulje, papar, sol postupak pripreme: Špagete skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite u posudu na zagrijano ulje i izmiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. U međuvremenu na zagrijanom ulju vrlo kratko popržite nasjeckani češnjak, dodajte nasjeckani peršinov list i očišćene, oprane i na listiće narezane vrganje i oguljene i narezane rajčice. Zajedno pirjajte oko 5 minuta. Onda zalijte vinom i malo prokuhajte pa dodajte na komadiće narezanu tunjevinu. Zajedno pirjajte oko 10 minuta. Nakon toga kuhanim špagetama dodajte ovu pripravljenu smjesu s vrganjima i tunjevinom i na laganoj vatri izmiješajte. Po potrebi dosolite. Jelo istresite u zdjelu i pospite naribanim parmezanom. Poslužite uz zelenu salatu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+738) ‹ Špageti s paškim sirom i orasima najbolji recept Špageti sa začinima na otočki način ›
Kad nemam ideju što za ručak, uvijek me spase ovi špageti na ovaj ili onaj način. Imam sreće da moji vole i vrganje, i špagete i vino. Joj, sjećam se, jednom sam čak pretjerala s količinom vina, ali se nitko nije bunio i bar smo bili svi dobre volje, pa su još više hvalili ručak, heh

Sastojci:

  • 35 dag špageta
  • 15 dag konzervirane tunjevine
  • 15 dag vrganja
  • 4 rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • 5 dag naribanog sira parmezana
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 grančica peršinovog lista
  • maslinovo ulje, papar, sol

postupak pripreme:

Špagete skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite u posudu na zagrijano ulje i izmiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. U međuvremenu na zagrijanom ulju vrlo kratko popržite nasjeckani češnjak, dodajte nasjeckani peršinov list i očišćene, oprane i na listiće narezane vrganje i oguljene i narezane rajčice. Zajedno pirjajte oko 5 minuta. Onda zalijte vinom i malo prokuhajte pa dodajte na komadiće narezanu tunjevinu. Zajedno pirjajte oko 10 minuta. Nakon toga kuhanim špagetama dodajte ovu pripravljenu smjesu s vrganjima i tunjevinom i na laganoj vatri izmiješajte. Po potrebi dosolite. Jelo istresite u zdjelu i pospite naribanim parmezanom. Poslužite uz zelenu salatu.

Prosjek: 4 (+738)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)