Makaroni sa porilukom

recepti_bez_slike
Sol 150 g makarona jedan luk jedan češanj češnjaka jedan veliki poriluk (400 g) 100 g tanko narezanog pršuta ili šunke 2 žlice biljnog ulja crni papar oraščić 100 g vrhnja 100 ml juhe od povrća (biljnog temeljca) 2 velike žlice umaka od pećenja Priprema: U lonac za pirjanje ulite litru i pol vode sa malo soli. Makarone kuhati dok ne budu al dente prema uputama na pakovanju (oko 10 minuta). U međuvremenu, očistite luk i češnjak, narežite na sitne kockice. Očistite poriluk, izrežite na pola po dužini i temeljito operite. Polovice rezati u komadiće, ali na koso, u oblik romba. Pršut izrezati na male kockice. Zagrijte ulje u tavi. Pržite luk i češnjak dok ne postane proziran. Dodajte kockice šunke i poriluk i pržite 3 minute. Uz sol, papar, dodajte i muškatni oraščić. Ulijte juhu i sve pokriveno kuhajte na laganoj vatri 3 minute, dok ne omekša. Ocijedite tjesteninu u cjedilu, nakon što se ocijedi pomiješajte sa porilukom. Umiješajte vrhnje i umak od pečenja. Ovu smjesu još kratko prokuhajte i odmah poslužite. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2) ‹ Makaroni s gljivama i piletinom najbolji recept Makaroni sa šunkom i porilukom ›
Ovo je jedini način na koji me mama uspjela nagovorit da probam poriluk, a danas metodu uspješno provodi i kod svojih mališana.

Sastojci:

  • Sol
  • 150 g makarona
  • jedan luk
  • jedan češanj češnjaka
  • jedan veliki poriluk (400 g)
  • 100 g tanko narezanog pršuta ili šunke
  • 2 žlice biljnog ulja
  • crni papar
  • oraščić
  • 100 g vrhnja
  • 100 ml juhe od povrća (biljnog temeljca)
  • 2 velike žlice umaka od pećenja

Priprema:

U lonac za pirjanje ulite litru i pol vode sa malo soli. Makarone kuhati dok ne budu al dente prema uputama na pakovanju (oko 10 minuta).
U međuvremenu, očistite luk i češnjak, narežite na sitne kockice. Očistite poriluk, izrežite na pola po dužini i temeljito operite. Polovice rezati u komadiće, ali na koso, u oblik romba. Pršut izrezati na male kockice.
Zagrijte ulje u tavi. Pržite luk i češnjak dok ne postane proziran. Dodajte kockice šunke i poriluk i pržite 3 minute. Uz sol, papar, dodajte i muškatni oraščić. Ulijte juhu i sve pokriveno kuhajte na laganoj vatri 3 minute, dok ne omekša.
Ocijedite tjesteninu u cjedilu, nakon što se ocijedi pomiješajte sa porilukom. Umiješajte vrhnje i umak od pečenja. Ovu smjesu još kratko prokuhajte i odmah poslužite.

Prosjek: 3.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)