Rolada s puretinom i porilukom

Autor: admin   (palac x 163752) |moji recepti

6
1 paket lisnatog tijesta 1/2 kg mljevene puretine 1 veliki poriluk 1 jaje peršin list žličica Vegete pikant sol Priprema: Poriluk nasjeckajte i stavite ga u kipuću vodu, pa prokuhajte 2 minute, zatim ga procijedite i isperite pod mlazom hladne vode i ostavite na cjedilu da se što više vode ocijedi. U puretinu stavite jaje, peršin list, Vegetu pikant i sol po želji, pa sve dobro umijesite. Razvaljajte lisnato tijesto, pa pola mesa razmažite po njemu, na meso rasporedite pola poriluka i savinite roladu. Isto ponovite s drugim tijestom. Pecite na limu namazanom margarinom ili na papiru za pečenje 45 minuta na 170 stupnjeva C. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)
Roladu je najbolje poslužiti hladnu kao predjelo, a može se poslužiti i topla uz bilo koju salatu.
roalda

Potrebni sastojci za roladu s puretinom i porilukom

  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 1/2 kg mljevene puretine
  • 1 veliki poriluk
  • 1 jaje
  • peršin list
  • žličica Vegete pikant
  • sol

Priprema:

Poriluk nasjeckajte i stavite ga u kipuću vodu, pa prokuhajte 2 minute, zatim ga procijedite i isperite pod mlazom hladne vode i ostavite na cjedilu da se što više vode ocijedi.
U puretinu stavite jaje, peršin list, Vegetu pikant i sol po želji, pa sve dobro umijesite.
Razvaljajte lisnato tijesto, pa pola mesa razmažite po njemu, na meso rasporedite pola poriluka i savinite roladu. Isto ponovite s drugim tijestom.
Pecite na limu namazanom margarinom ili na papiru za pečenje 45 minuta na 170 stupnjeva C.

Prosjek: 3.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Zora's

Ovo ću sutra probati, pa ču komentirati. Zapravo, tražim što više recepata za poriluk, jer ga volim, jer je zdrav, ali dosadio mije na varivo ili rižot.

2
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

joj, ovo zvuči prefino. A i zvuči poprilično jednostavno. Može biti i glavno jelo nakon neke juhe, a i predjelo glavnom jelu (u manjim količinama). Umjesto poriluka može i blitva ili špinat?

3
Slika korisnika pekmez's

zakaj ne? ja sam radila nešto slično baš sa blitvom (da konačno uspijem prodat malo blitve mojim ukućanima koji ju ne mogu smislit inače), ali sma umjesto puretina stavila piletinu i bilo je jako fino. Sve je otišlo. Ma zapravo, punit možeš i sa šunkom i sirom....kuhanim jajima i krastavcima, šampinjonima i sirom.....milijardu kombinacija.