Rolada s puretinom i porilukom
Roladu je najbolje poslužiti hladnu kao predjelo, a može se poslužiti i topla uz bilo koju salatu.
Potrebni sastojci za roladu s puretinom i porilukom
- 1 paket lisnatog tijesta
- 1/2 kg mljevene puretine
- 1 veliki poriluk
- 1 jaje
- peršin list
- žličica Vegete pikant
- sol
Priprema:
Poriluk nasjeckajte i stavite ga u kipuću vodu, pa prokuhajte 2 minute, zatim ga procijedite i isperite pod mlazom hladne vode i ostavite na cjedilu da se što više vode ocijedi.
U puretinu stavite jaje, peršin list, Vegetu pikant i sol po želji, pa sve dobro umijesite.
Razvaljajte lisnato tijesto, pa pola mesa razmažite po njemu, na meso rasporedite pola poriluka i savinite roladu. Isto ponovite s drugim tijestom.
Pecite na limu namazanom margarinom ili na papiru za pečenje 45 minuta na 170 stupnjeva C.
- Vaše oznake (tagovi): puretina / mesno jelo
- Sastojci: vegeta pikant / sol / puretina / poriluk / peršin / lisnato tijesto / jaja








Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Ovo ću sutra probati, pa ču komentirati. Zapravo, tražim što više recepata za poriluk, jer ga volim, jer je zdrav, ali dosadio mije na varivo ili rižot.
joj, ovo zvuči prefino. A i zvuči poprilično jednostavno. Može biti i glavno jelo nakon neke juhe, a i predjelo glavnom jelu (u manjim količinama). Umjesto poriluka može i blitva ili špinat?
zakaj ne? ja sam radila nešto slično baš sa blitvom (da konačno uspijem prodat malo blitve mojim ukućanima koji ju ne mogu smislit inače), ali sma umjesto puretina stavila piletinu i bilo je jako fino. Sve je otišlo. Ma zapravo, punit možeš i sa šunkom i sirom....kuhanim jajima i krastavcima, šampinjonima i sirom.....milijardu kombinacija.