Šarena savijača

Autor: Chiquita Bonita   (palac x 1135) |moji recepti

1
obožavam svašta motati i peči... ovaj put sam probala sa porilukom, batatom i muškatnom tikvom! fe-no-me-na-lno! jela ju je i osoba koja neće ni pričati o tikvama, a kamoli ih jesti. fina, slatka, lagana savijača!
šarena savijača

SASTOJCI:
- ( 250 g) pola pakiranja lisnatog tijesta (ili par listova za savijače)
- 300 g poriluka
- 300 g batata
- 300 g hokaido ili muškatne tikve
- malo maslinovog ulja
- malo muškatnog oraščića
- jaje za premazivanje (po izboru)
- sezam za posipanje, (i kim super paše)

PRIPREMA:
1. Poriluk dobro oprati i nasjeckati na kolutiće. Batat i tikvu oguliti i očistiti tikvu od sjemenki i oboje ugrubo naribati.
2. Sve staviti u tavu, politi maslinovim uljem i uz mješanje pirjati desetak minuta. Na kraju začiniti muškatnim oraščićem. ostaviti da se malo ohladi.
3. Uključiti pećnicu na 200 stupnjeva.
4. Razvaljati lisnato tijesto i smjesu povrća rasporediti po lisnatom tijestu (ocijediti ako sva voda nije isparila tijekom pirjanja) i zatim savijaču zarolati.
5. Na veliki pleh staviti papir za pečenje i na njega prebaciti savijaču. Lagano ju zarezati na par mjesta, premazati jajetom i posuti sezamom.
6. Staviti peći u zagrijanu pećnicu otpilike pola sata, odnosno dok ne porumeni i ne bude pečena (ovisno kako vam pećnica radi).
7. Poslužiti uz zelenu salatu ili mini rajčice na primjer.

Dobar tek!
 

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: Sandra Mirković
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Chiquita Bonita's

ništa...

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Focaccia s maslinama - PROČITAJTE Ilonkina pogača - PROČITAJTE Kukuruzni kruh - PROČITAJTE Međimurska gibanica - PROČITAJTE Riba pečena u foliji - PROČITAJTE