Šarena savijača
SASTOJCI:
- ( 250 g) pola pakiranja lisnatog tijesta (ili par listova za savijače)
- 300 g poriluka
- 300 g batata
- 300 g hokaido ili muškatne tikve
- malo maslinovog ulja
- malo muškatnog oraščića
- jaje za premazivanje (po izboru)
- sezam za posipanje, (i kim super paše)
PRIPREMA:
1. Poriluk dobro oprati i nasjeckati na kolutiće. Batat i tikvu oguliti i očistiti tikvu od sjemenki i oboje ugrubo naribati.
2. Sve staviti u tavu, politi maslinovim uljem i uz mješanje pirjati desetak minuta. Na kraju začiniti muškatnim oraščićem. ostaviti da se malo ohladi.
3. Uključiti pećnicu na 200 stupnjeva.
4. Razvaljati lisnato tijesto i smjesu povrća rasporediti po lisnatom tijestu (ocijediti ako sva voda nije isparila tijekom pirjanja) i zatim savijaču zarolati.
5. Na veliki pleh staviti papir za pečenje i na njega prebaciti savijaču. Lagano ju zarezati na par mjesta, premazati jajetom i posuti sezamom.
6. Staviti peći u zagrijanu pećnicu otpilike pola sata, odnosno dok ne porumeni i ne bude pečena (ovisno kako vam pećnica radi).
7. Poslužiti uz zelenu salatu ili mini rajčice na primjer.
Dobar tek!
- Vaše oznake (tagovi): savijača / pita / muškatna tikva / batat
ništa...