Punjeni batat
Ne morate se držati strogo ovih namirnica....
Sastojci:
- Batat
- 50g slanutka, skuhanog
- 50g graha, skuhanog
- 200g pelati
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- Sol i papar
- Malo chilija
- 1 mladi luk, za dekoraciju
Priprema:
Prepoloviti batat i popikati vilicom unutrašnjost batata.
U prethodno zagrijanu pećnicu (180 stupnjeva) staviti polovice batata na 30-40min.
Na maslinovom ulju popržiti luk i češnjak. Dodati slanutak i grah na 5-10 minuta, a zatim dodati pelate. Začiniti i pustiti još 10ak minuta.
Kada je batat spečen pustiti kratko da se ohladi. Vilicom udubiti batat i napuniti ostalim sastojcima.
Uz batat poslužiti guacamole.








Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...