Domaći recepti

Domaći recepti naša su glavna ideja.

Domaći recepti koji prevladavaju na svakodnevnom jelovniku moderne obitelji što nam je bio i osnovni razlog da stranicu recepti.hr. Za početak snalaženja u moru recepta predlažemo vam pretraživanje po našim kategorijama (slatko, slano, jela, pića, sastojci...) ili po početnom slovu recepta.

Težite modernim trendovima kao što je fusion cuisine?

Svojim gostima biste baš poslužili finger food? Da ne govorimo o slow food doživljaju za kojeg ste angažirali osobu zvanu le chef na važnoj svečanoj večeri? A što je pogrešno ako umjesto toga odaberete domaće recepte?

Mi ovdje volimo fino jesti i daleko od toga da tvrdimo kako su samo naši domaći recepti ukusni i dobri, ali nama se učinilo kako se previše piše o kravama u Japanu i njihovim masažama, egzotičnim oceanskim ribama i specijalitetima za koje je potreban ozbiljan budget dovoljan za tjedno hranjenje recimo četveročlane obitelji. Daleko od toga da ne preporučujemo isprobati vrhunske delicije ili pojesti obrok spravljen od namirnica kojima ne znate niti ime kad god vam se za to pruži prilika. Ali, ruku na srce, takove se prigode ne pružaju svaki dan. Zato smo mi odlučili baviti se domaćim jelima i receptima pa ćemo radije pisati o zalogajčićima (modernog naziva finger food) i uobičajenom okupljanju uz nedjeljni ručak, koji svoj slijed započinje juhom, pa kuhanim mesom iz juhe s hrenom, koju slijedi purica s mlincima ili pašticada, a završava savijačom, fritulama ili rožatom umjesto šminkerskog slow fooda

Svi su ti popularni strani izrazi zapravo inačica za povratak obitelji i prijatelja za stol i druženje uz hranu. Umjesto tajladsko-francuskog fusiona, mi predlažemo kombiniranje dalmatniske spize i slavonskih kolača.

Ako se sjetite nekog zgodnog, starog, domaćeg, tradicionalnog (ne nužno tim redom) recepta, pošaljite nam ga e-mailom i mi ćemo ga objaviti. 

Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)