Juha od zobenih pahuljica

Autor: tatjana   (palac x 9646) |moji recepti

1
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

2 glavice luk 15 žlica zobenih pahuljica 3 žlice, (0,05 l ) maslinovog ulja sol, papar po ukusu 1 mala čili papričica (ili mali ukiseljeni feferon) 1 vezica peršina 3 l voda 1 žlica Vegete Priprema Luk očistiti i sitno nasjeckati. U posudi lagano zagrijati ulje (pazeći da posuda ne bude prevruća, kako ulje ne pregorilo). Lanano zažutiti luk (da se zastakli), dodati pahuljice, malo promiješati pa zaliti vodom. Kad zakuha pustiti da kuha još tri do pet minuta, začiniti, i na kraju obilno posuti sitno sjeckanim peršinom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.7 (+3)
Osim što je fina i hranljiva žitarica, zob je dokazano i zdrava namirnica. Topiva vlakna iz zobi snizuju kolesterol, reguliraju šećer u krvi i smanjuju rizik od bolesti srca i krvnih žila.
Juha od zobenih pahuljica

Ova juha od zobenih pahuljica k tome je i ukusna. Naš recept je prijedlog za predjelo obiteljskog ručaka.

Sastojci

  • 2 glavice luk
  • 15 žlica zobenih pahuljica
  • 3 žlice, (0,05 l ) maslinovog ulja
  • sol, papar po ukusu
  • 1 mala čili papričica (ili mali ukiseljeni feferon)
  • 1 vezica peršina
  • 3 l voda
  • 1 žlica Vegete

Priprema

Luk očistiti i sitno nasjeckati. U posudi lagano zagrijati ulje (pazeći da posuda ne bude prevruća, kako ulje ne pregorilo). Lanano zažutiti luk (da se zastakli), dodati pahuljice, malo promiješati pa zaliti vodom. Kad zakuha pustiti da kuha još tri do pet minuta, začiniti, i na kraju obilno posuti sitno sjeckanim peršinom.

Prosjek: 2.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika irena091's

Iako mi na prvu ova juha nije zvučala onoliko koliko je uistinu ukusna, moram reći da mi je drago što sam se prevarila. Predivan okus, zdravo i prije svega brzo za napraviti. Dodala sam i malo češnjaka iz razloga što mi je to postao neizostavan začin u većini jela.
Svaka čast na receptu i nadam se da će svi ovo isprobati!

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Varivo od mahuna - PROČITAJTE Kisela repa - PROČITAJTE Varivo od korabice - PROČITAJTE Musaka od kelja - PROČITAJTE Bistra juha od rajčice - PROČITAJTE