Bistra juha od rajčice

Autor: tatjana   (palac x 18636) |moji recepti

2
1 l umaka od rajčice (mogu se korsitit pelati iz konzerve ili oguljene svježe rajčice) 20 dcl mesne juhe (ili vode) 1 glavica luka 1 žličica šećera 2 žlice maslinova ulja 2 režnja češnjaka peršin sol i papar po ukusu Prirema Ako se radi juha od svježih rajčica, račice kratko obariti u vrućoj vodi i oguliti kožicu pa narezati na kockice. Mogu se korstiti i pelati iz konzerve ili pak gotov umak od rajčice. Na maslinovom ulju propirjati sitno nasjeckani luk dok se ne zastakli. Dodati mesnu juhu, rajčicu, žličicu šećera i sitno narezani češnjak. Kada sve uvrije, smanjiti vatru i pustiti dad a se kuha desetak minuta. Ako je juha pregusta, slobodno dodati još vode do željene gustoće pa zasoliti i popapriti po ukusu i ukuhati rezance. Kad su se rezanci skuhali, juha je gotova. Uliti ju u duboke tanjure i posuti jusitno narezanim listićima peršina. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+296)
Juha od rajčice odlično je predjelo u svim sezonama. Kad je sezona rajčica, najbolje je korsititi svježe, a u ostalim sezonama gotovi pelati ili umak također će dobro poslužiti.
Recepti HR - 3 - slika

Sastojci

1 l umaka od rajčice (mogu se korsitit pelati iz konzerve ili oguljene svježe rajčice)
20 dcl mesne juhe (ili vode)
1 glavica luka
1 žličica šećera
2 žlice maslinova ulja
2 režnja češnjaka
peršin
sol i papar po ukusu

Prirema

Ako se radi juha od svježih rajčica, račice kratko obariti u vrućoj vodi i oguliti kožicu pa narezati na kockice. Mogu se korstiti i pelati iz konzerve ili pak gotov umak od rajčice.
Na maslinovom ulju propirjati sitno nasjeckani luk dok se ne zastakli. Dodati mesnu juhu, rajčicu, žličicu šećera i sitno narezani češnjak. Kada sve uvrije, smanjiti vatru i pustiti dad a se kuha desetak minuta. Ako je juha pregusta, slobodno dodati još vode do željene gustoće pa zasoliti i popapriti po ukusu i ukuhati rezance.

Kad su se rezanci skuhali, juha je gotova. Uliti ju u duboke tanjure i posuti jusitno narezanim listićima peršina.

Prosjek: 4 (+296)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)