Domaća juha od heljde

Autor: tatjana   (palac x 3850) |moji recepti

1
20 dkg heljdine kaše 1 mrkva 5 srednjih šampinjona narezanih 1 komorač 1 crvena paprika 1 veća rajčica 1 veća glavica luk 2 režnja češnjak 1 manja tikvica 1/2 dcl maslinovo ulje otprilike 3/4 litre temeljca ili vode (ako nema temeljca i dodati jednu kocku pileće juhe) Priprema Sol i papar po ukusu 1 vezica peršina Očistiti luk i sitno ga narezati na kockice pa prepržiti do zlatno žute boje na ulju. Potom dodati mrkvu, pa ostalo povrće po tvrdoći (paprika, komorač, šampinjoni, tikvica), koje također lagano prepržiti. Dodati heljdu i češnjak, zaliti vodom ili temeljcem i ostaviti lagano kuhati najmanje pola sata dok heljda ne omeša. Dotjerati okus dodajući sol i papar i pred kraj dodati rajčicu prethodno narezanu na kockice. Još lagano sve prokuhati da heljda potpuno omekaša. Servirati obilato dekorirano sitno narezanim peršinom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+110)
U ovu vrlo je hranljivu juhu, može se dodati i malo tijesta ili nekog drugog povrća. Svatko prema vlastitom okusu može odrediti hoće li juha biti vrlo gusta ili rijeđa.
juha od heljde

Sastojci za 4 osobe

  • 20 dkg heljdine kaše
  • 1 mrkva
  • 5 srednjih šampinjona narezanih
  • 1 komorač
  • 1 crvena paprika
  • 1 veća rajčica
  • 1 veća glavica luk
  • 2 režnja češnjak
  • 1 manja tikvica
  • 1/2 dcl maslinovo ulje otprilike
  • 3/4 litre temeljca ili vode (ako nema temeljca i dodati jednu kocku pileće juhe)

Priprema

Sol i papar po ukusu 1 vezica peršina Očistiti luk i sitno ga narezati na kockice pa prepržiti do zlatno žute boje na ulju. Potom dodati mrkvu, pa ostalo povrće po tvrdoći (paprika, komorač, šampinjoni, tikvica), koje također lagano prepržiti. Dodati heljdu i češnjak, zaliti vodom ili temeljcem i ostaviti lagano kuhati najmanje pola sata dok heljda ne omeša. Dotjerati okus dodajući sol i papar i pred kraj dodati rajčicu prethodno narezanu na kockice. Još lagano sve prokuhati da heljda potpuno omekaša. Servirati obilato dekorirano sitno narezanim peršinom.

Prosjek: 5 (+110)

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika pavel's

heljdu ne treba kuhati, samo ju dati u vruču vodu i za pola sata je kuhana (mekana)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Bistra juha od rajčice - PROČITAJTE Varivo od korabice - PROČITAJTE Trogirska juha od cvjetace / kaula / karfiola - PROČITAJTE Polpete od tikvica - PROČITAJTE Bakalar po domaću - PROČITAJTE