2 cijela jaja
2 žumanjka
4 žlice šećera
300 ml bijelog vina
Postupak pripreme
Uvreti vodu u posudi za parnu kupelj. Kad voda uvrije, dodati šećer u jaja i žumanjke, promiješati i pomalo dodavati vino. Kad ste dodali svo vino, prebacite iznad parne kupelji i miješajte (najbolje pjenjačom za snijeg) dok se ne napravi gusta, kompaktna pjena.
Vajnšato treba tempirati da bude gotov neposredno prije posluživanja, budući da on ne može dugo zadržati svoju pjenastu strukturu.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.8 (+12)
‹ Palačinke s tajnama
najbolji recept
Palačinke sa sirom ›
Tako “običan” i jednostavan desert kao što su palačinke, uz dodatak ovog slatkog pjenastog preljeva od vina i jaja postaje prava raskošna poslastica. Uobičajeno je koristiti bijelo vino za vajšato, ali jednako će biti ukusno i s crvenim vinom.
Recept za vajnšato je vrlo jednostavan, iako ima varijacija na temu. Glavnu razliku čine bjelanjci – po nekim recepturama se uopće ne koriste, a u nekima ih ima. Pjenica bez bjelanjaka je gušća i može se čak poslužiti kao samostalni desert.
Sastojci za vajnšato
- 2 cijela jaja
- 2 žumanjka
- 4 žlice šećera
- 300 ml bijelog vina
Postupak pripreme
Uvreti vodu u posudi za parnu kupelj. Kad voda uvrije, dodati šećer u jaja i žumanjke, promiješati i pomalo dodavati vino. Kad ste dodali svo vino, prebacite iznad parne kupelji i miješajte (najbolje pjenjačom za snijeg) dok se ne napravi gusta, kompaktna pjena.
Vajnšato treba tempirati da bude gotov neposredno prije posluživanja, budući da on ne može dugo zadržati svoju pjenastu strukturu.
hvala
odvratno
Ove palačinke nisam doslovce jela sto godina, a ima onih koji ih obožavaju. Svake ideje i recepti koji su jednostavni, pozdravljam isto. Ima još netko neki pomalo zaboravljeni kolač iz djetinjstva?
Hvala na kuharici.Jako mi se sviđa i nadam se da ćete uskoro iskompletirati i druge zanimljive kuharice.Dobra je ideja o receptima koji su jednostavni i brzo ih se sprema,jer svakodnevno poslije posla baš i nemamo vremena za nešto komplicirano.
Goga