Palačinke s tajnama

Autor: Finolino   (palac x 223) |moji recepti

0
Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
2 jaja malo ulja pola čajne žličice šećera pola čajne žličice soli 200 ml mlijeka 350g - 400g brašna ( ja dodam više mekanoga 3/4 onako od oka - tada su palačinke mekane, a ne žilave! kada bi bilo samo meko brašno, nekome bi možda bile premekane -ovisi o ukusu) vode-ovisi - otprilike 800ml - 1000ml, i da, skoro zaboravih možete dodati mineralnu vodu ;) Postupak pripreme: Izmiješajte jaja, ulje, sol, šećer i mlijeko (ovisno da li želite slatke ili slane stavite manje ili više soli / šećera). Miješajući pjenjačom (ručnom miješalicom od čelika - ako njome radite neće biti grudica! ), dodavajte brašno. Kada dobijete tijesto postepeno dodavajte vodu (tako da se može lagano razlijevati). :) Zagrijte tavu. U nju dodajte ulje, kratko zagrijte. Nakon toga smjesu staviti u tavu okrečući je tako da se ravnomjerno razlije pocijeloj tavi. Kada se palačinka isprži s jedne strane i odvaja od tave, okrenuti ju. Tajna: ostaviti smjesu nekoliko sati u frižideru, a meni osobno su palačinke najfinije kada smjesa odstoji jedan dan (smjesa je kompaktna, sve se prožme i nema trganja)... :) Javite da li bolje uspiju? :H Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.4 (+5) ‹ Palačinke s pudingom i čokoladom najbolji recept Palačinke s vajnšatoom ›
Kako dobiti smjesu za palačinke koja će ostati čitava i nakon preokrenutanja? A da pri tome palačinke ne budu žilave i tvrde?

Sastojci:

  • 2 jaja
  • malo ulja
  • pola čajne žličice šećera
  • pola čajne žličice soli
  • 200 ml mlijeka
  • 350g - 400g brašna ( ja dodam više mekanoga 3/4 onako od oka - tada su palačinke mekane, a ne žilave! kada bi bilo samo meko brašno, nekome bi možda bile premekane -ovisi o ukusu)
  • vode-ovisi - otprilike 800ml - 1000ml, i da, skoro zaboravih možete dodati mineralnu vodu ;)

Postupak pripreme:

Izmiješajte jaja, ulje, sol, šećer i mlijeko (ovisno da li želite slatke ili slane stavite manje ili više soli / šećera).

Miješajući pjenjačom (ručnom miješalicom od čelika - ako njome radite neće biti grudica! ), dodavajte brašno.

Kada dobijete tijesto postepeno dodavajte vodu (tako da se može lagano razlijevati). :)

Zagrijte tavu. U nju dodajte ulje, kratko zagrijte. Nakon toga smjesu staviti u tavu okrečući je tako da se ravnomjerno razlije pocijeloj tavi. Kada se palačinka isprži s jedne strane i odvaja od tave, okrenuti ju.

Tajna: ostaviti smjesu nekoliko sati u frižideru, a meni osobno su palačinke najfinije kada smjesa odstoji jedan dan (smjesa je kompaktna, sve se prožme i nema trganja)...

:) Javite da li bolje uspiju? :H

Prosjek: 4.4 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...