Kuhano vino

Autor: tatjana   (palac x 15923) |moji recepti

5
1 paketić kore cimeta 1 litra crnog vina 7 klinčića 150 - 200 ml vode 5 - 7 žlica šećera po želji narančina korica Priprema: U vodi rastopite šećer, dodajte cimet i kličiće te kuhajte dok otprilike pola vode ne ispari. Ulijte vino i zagrijte do vrenja. Tekućinu, kuhano vino, poslužiti u toplim šalicama ili u čašama sa metalnom drškom.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.8 (+54)
Kad je vani hladno i kad pada snijeg, jedna od ugodnih zanimacija je druženje s prijateljima uz kuhano vino. Ono se jednostavno priprema, ne traži skupe namirnice, a svojim mirisom, aromom i toplinom grije iznutra. Nije ga teško pripremiti. Sve što trebate je boca, dvije...vina, može i jeftinijeg, crnog ili bijelog, ne jako aromatičnog. K tome još malo začina i....uostalom, pročitajte u nastavku.
Recepti - 4 - slika

Kuhano vino ima svoj osnosvni recept koji se može prilagođavati dodavanjem ili oduzimanjem količine svakog sastojka prema vlastitom ukusu i vrsti vina. Ukoliko je vino kiselije, dodaje se više šećera, ukoliko se želi mirišljavije vino dodaje se više cimeta i klinčića. U crveno kuhano vino može se naribati i malo korice naranče, što je manje tradicionalno, ali jednako ukusno.

Sastojci:

  • 1 paketić kore cimeta
  • 1 litra crnog vina
  • 7 klinčića
  • 150 - 200 ml vode
  • 5 - 7 žlica šećera
  • po želji narančina korica

Priprema:

U vodi rastopite šećer, dodajte cimet i kličiće te kuhajte dok otprilike pola vode ne ispari. Ulijte vino i zagrijte do vrenja. Tekućinu, kuhano vino, poslužiti u toplim šalicama ili u čašama sa metalnom drškom. 

Prosjek: 3.8 (+54)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Dario Mirkovic's

Citao sam u Argentini recept kuhano vino. Probati ce mo. Pozdrav

2
Slika korisnika LadybugIvana's
2376
Vote up!

Ima jedna dobra fora koju mi je pokazala jedna kuharica. Prvo se stavi šećer, grije se na vatri dok se ne karamelizira i onda se u dodaju ostali sastojci. Karamelizirani šećer dodatno obogati okus kuhanom vinu ;)

3
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

1 litra vina
4 žlice šećera
1 štapić cimeta
3-4 klinčića

Ugasiti čim zavrije i to je to :)

4
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

uz koja jela se poslužuju kuhana vina

5
Slika korisnika filip's

neznam ni ja ali mislim da moze uy svakakva

6
Slika korisnika Tijana's

crno vino 1l
secer 200gr
9 klincica
3-4 stapica cimeta
kora (bez bijeloga) 1 limuna
kora (bez bijeloga) 1 narance

Sve skupa staviti u lonac i kuhati dok ne zakuha pa jos jedno pet do deset minuta najvise. Posluziti uz tople kestene ili panettone.

7
Slika korisnika tatjana's

Ovo su sastojci za litru vina. Vode ćete dodavati ovisno koliko želite razblažiti okus.

8
Slika korisnika Bianka Benkovic's

Bilo bi dobro kad bi uz recept osim svih drugih sastojaka (i vode!) naznacili i koliko vina treba upotrijebiti!