1 do 1,5 kg patliđana
0,5 kg mljevenog mesa (po izboru: kombinacija junetina/svinjetina, ili samo junetina, svinjetina ili puretina)
1 glavica luka
1 vezica peršina
4 -5 jaja
vrhnje za kuhanje po ukusu
papar, sol po ukusu
1 žličice slatke crvene paprike (tko voli)
brašno ulje krušne mrvice
Priprema
Oguliti patliđane, narezati ih na otprilike pola do centimetar debele ploške, posoliti i staviti u zdjelu kojih sat vremena. Ovo je bitno, kako bi patliđani pustili vodu, koju potom treba ocijediti i panirati. Patiđane ne treba naknadno soliti. Umutiti jaja s brašnom i dodati vode (gustoće kao za palačinke). Jaja i brašno ne soliti! Panirati ploške patliđana u jajima s brašnom te kratko pohati u ulju. Meso kratko prodinstati na luku, posoliti i popapriti po ukusu, a kad je gotovo dodati žličicu mljevene slatke crvene paprike i vezicu narezanog peršina.
Pleh za pečenje namastiti i posuti krušnim mrvicama, pa pokriti dno polovicom pohanih patliđanja, patliđane prekriti mesom te na vrh složiti drugu polovicu patliđana. U jaja preostala od pohanja po ukusu dodati malo vrhnja (otprlike 1 dcl) i preliti po patliđanima i mesu. Pečnicu zagrijati na 170°C i peći 30 do 40 minuta. ...i musaka od plavih patliđana je spremna za posluživanje...
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.5 (+6)
Musaka je idealna za obiteljski ručak, a praktično je glavno jelo i kad pripremate večeru za goste, jer se može pripremiti unaprijed te servirati toplo iz pečnice.
Sastojci potrebni za musaku
- 1 do 1,5 kg patliđana
- 0,5 kg mljevenog mesa (po izboru: kombinacija junetina/svinjetina, ili samo junetina, svinjetina ili puretina)
- 1 glavica luka
- 1 vezica peršina
- 4 -5 jaja
- vrhnje za kuhanje po ukusu
- papar, sol po ukusu
- 1 žličice slatke crvene paprike (tko voli)
- brašno ulje krušne mrvice
Priprema
Oguliti patliđane, narezati ih na otprilike pola do centimetar debele ploške, posoliti i staviti u zdjelu kojih sat vremena. Ovo je bitno, kako bi patliđani pustili vodu, koju potom treba ocijediti i panirati. Patiđane ne treba naknadno soliti. Umutiti jaja s brašnom i dodati vode (gustoće kao za palačinke). Jaja i brašno ne soliti! Panirati ploške patliđana u jajima s brašnom te kratko pohati u ulju. Meso kratko prodinstati na luku, posoliti i popapriti po ukusu, a kad je gotovo dodati žličicu mljevene slatke crvene paprike i vezicu narezanog peršina.
Pleh za pečenje namastiti i posuti krušnim mrvicama, pa pokriti dno polovicom pohanih patliđanja, patliđane prekriti mesom te na vrh složiti drugu polovicu patliđana. U jaja preostala od pohanja po ukusu dodati malo vrhnja (otprlike 1 dcl) i preliti po patliđanima i mesu. Pečnicu zagrijati na 170°C i peći 30 do 40 minuta. ...i musaka od plavih patliđana je spremna za posluživanje...
mislim da je super
mislim da je odlicno jelo
>:D< >:D< :* :*
jbiba