Musaka od plavih patliđana

Autor: tatjana   (palac x 19293) |moji recepti

13
1 do 1,5 kg patliđana 0,5 kg mljevenog mesa (po izboru: kombinacija junetina/svinjetina, ili samo junetina, svinjetina ili puretina) 1 glavica luka 1 vezica peršina 4 -5 jaja vrhnje za kuhanje po ukusu papar, sol po ukusu 1 žličice slatke crvene paprike (tko voli) brašno ulje krušne mrvice Priprema Oguliti patliđane, narezati ih na otprilike pola do centimetar debele ploške, posoliti i staviti u zdjelu kojih sat vremena. Ovo je bitno, kako bi patliđani pustili vodu, koju potom treba ocijediti i panirati. Patiđane ne treba naknadno soliti. Umutiti jaja s brašnom i dodati vode (gustoće kao za palačinke). Jaja i brašno ne soliti! Panirati ploške patliđana u jajima s brašnom te kratko pohati u ulju. Meso kratko prodinstati na luku, posoliti i popapriti po ukusu, a kad je gotovo dodati žličicu mljevene slatke crvene paprike i vezicu narezanog peršina. Pleh za pečenje namastiti i posuti krušnim mrvicama, pa pokriti dno polovicom pohanih patliđanja, patliđane prekriti mesom te na vrh složiti drugu polovicu patliđana. U jaja preostala od pohanja po ukusu dodati malo vrhnja (otprlike 1 dcl) i preliti po patliđanima i mesu. Pečnicu zagrijati na 170°C i peći 30 do 40 minuta. ...i musaka od plavih patliđana je spremna za posluživanje... Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.2 (+5)
Musaka je idealna za obiteljski ručak, a praktično je glavno jelo i kad pripremate večeru za goste, jer se može pripremiti unaprijed te servirati toplo iz pečnice.
Musaka od plavih patliđana

Sastojci potrebni za musaku

  • 1 do 1,5 kg patliđana
  • 0,5 kg mljevenog mesa (po izboru: kombinacija junetina/svinjetina, ili samo junetina, svinjetina ili puretina)
  • 1 glavica luka
  • 1 vezica peršina
  • 4 -5 jaja
  • vrhnje za kuhanje po ukusu
  • papar, sol po ukusu
  • 1 žličice slatke crvene paprike (tko voli)
  • brašno ulje krušne mrvice

Priprema

Oguliti patliđane, narezati ih na otprilike pola do centimetar debele ploške, posoliti i staviti u zdjelu kojih sat vremena. Ovo je bitno, kako bi patliđani pustili vodu, koju potom treba ocijediti i panirati. Patiđane ne treba naknadno soliti. Umutiti jaja s brašnom i dodati vode (gustoće kao za palačinke). Jaja i brašno ne soliti! Panirati ploške patliđana u jajima s brašnom te kratko pohati u ulju. Meso kratko prodinstati na luku, posoliti i popapriti po ukusu, a kad je gotovo dodati žličicu mljevene slatke crvene paprike i vezicu narezanog peršina.

Pleh za pečenje namastiti i posuti krušnim mrvicama, pa pokriti dno polovicom pohanih patliđanja, patliđane prekriti mesom te na vrh složiti drugu polovicu patliđana. U jaja preostala od pohanja po ukusu dodati malo vrhnja (otprlike 1 dcl) i preliti po patliđanima i mesu. Pečnicu zagrijati na 170°C i peći 30 do 40 minuta. ...i musaka od plavih patliđana je spremna za posluživanje...

Prosjek: 3.2 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika vjollca's

mislim da je super

2
Slika korisnika vjollca's

mislim da je odlicno jelo

3
Slika korisnika jbiba's

>:D< >:D< :* :*

jbiba