Sedmo nebo
Ovaj kolač ima potpuno asocijativno ime: ono što ćete osjetiti na okusnim pupoljcima vinut će vas u sedmo nebo.
Sastojci
Biskvit
- 4 žutanjaka
- 6 bjelanjaka
- 180 g šećera
- 100 g oraha
- 1 vanilin šećer
- 1 list oblatne
Krema
- 2 žumanjka
- 200 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 4-5 žlica jake kave
Za ukrašavanje:
- 2 žlice mljevenih oraha
Priprema
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješati, dodati mljevene orahe pa umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Pleh premazati maslacem, na dno stavite oblatnu i na nju rasporediti smjesu za biskvit, pa peći na pečnici zagriijanoj na 150°C 20 minuta. Za kremu maslac i šećer pjenasto izmiješati, dodati jedan po jedan žumanjak i postepeno umiješajte hladnu kavu. Na ohlađeni biskvit premazati kremu. Kremu ukrasiti krupno ljevenim orasima ili još bolje (ako imate) narezanim bademima.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): božićni kolači / kolači / kolači i slastice / orah / Kuharica za svečane prigode
- Sastojci: kava / maslac / orah / prah šećer / šećer / vanilin šećer







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
recept je tocan.naravno,tko se boji svjezih zumanjaka moze skuhati kremu na pari(bagno maria) i u ohladjeno dodati pjenasto izradjeni maslac.
Jelena
Recept koji ja imam.Dvije kore.Prva-bjelanca kokosovo brašno.Druga-bjelanca mlj.orasi.Fil-žumanca kuvana na pari.Pozdrav
Ovo nije recept za "Sedmo nebo". Kora se pravi od bjelanaca i oraha, krema od zutanjaka se stavlja na napola pecen kolac, nakon cega se dobije hrskava korica, a na ohladjen kolac se stavi maslac izradjen sa secerom. Pospe se krupno sjeckanim orasima.
Zanima me, molim vas ako mi mozete odgovoriti, jer se u sastojcima spominje 4-5 zlica kave, a u pripremi hladna kava, znaci kavu treba skuhati ili staviti kavu u prahu. Znam da je pitanje glupo, no nije mi jasno.....Hvala puno na odgovoru...Veliki pozdrav!
Ova dva žumanjka bez termičke obrade me plaše...inače sve 5...