Starinska torta od oraha u obliku Panja
1. Biskvit:
- 6 žutanjaka
- 15 dag šećera
- 15 dag oraha
- 3 žlice krušnih mrvica
- malo praška za pecivo
- 6 bjelanjaka - snijeg
2. Biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica oštrog brašna
Krema:
- 1/2 l mlijeka
- 40 dag šećera
- 1/2 kg oraha
- 30 dag maslaca
- 0,5 dcl ruma
Preljev za biskvite:
- mlijeko, rum i 2 vanilin šećer
Priprema:
Za biskvit 1 izraditi žumanjke sa šećerom, dodati preostale sastojke i na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u okruglom kalupu za torte na 180 oC. Pečeni biskvit ohladiti i prerezati 2 puta tako da ispadnu 3 kore. Sastojke za biskvit 2 zajedno promiješati te peći u okruglom kalupu na 180o C. Ohlađeni biskvit prerezati na pola tako da ispadnu 2 kore.
Za kremu prekipjeti pola litre mlijeka sa 40 dag šećera, dodati pola kile oraha te u ohlađeno 30 dag izrađenog margarina pa sve zajedno izmiješati. Kore prije mazanja kremom poškropiti prokuhanim mlijekom, rumom i vanilin šećerom.
Slaganje – smeđi biskvit-krema- žuti biskvit-krema-smeđi biskvit-krema-žuti biskvit-krema-smeđi biskvit i izvana ukrasiti preostalom smjesom po želji.
- Vaše oznake (tagovi): biskvit torta
- Sastojci: maslaca / mlijeko / jaja / Mrvica