Proljetne šnite

4 bjelanjka 150 g šećera 150 g badema ili oraha 150 g maslaca 100 g brašna malo praška za pecivo Bjelanjci se umute u snijeg s pola količine šećera. Drugu polovicu šećera umiješati u maslac, dodati bademe i brašno pa smjesi dodati snijeg od bjelanjaka i šećera. Nije lako pomiješati bjelanjke i maslac, ali neka vas to ne obeshrabri. Peći a 150°C, 15 do 20 minuta (provjerite čačkalicom nakon 15, a ako treba, nastaviti peći još 5 minuta.) Srednji dio 4 žumanjka 15 dkg prah šećera Žumanjke dobro umutiti sa šećerom u prahu dok nije pjenasto i gusto pa premazati ispečeno tijesto i sušiti na 50°C 20-ak minuta. Kuhana krema 150 g šećera 150 g mljevenih oraha 1 vanilin šećer malo mlijeka 60 g maslaca Prokuhati orahe s malo mlijeka (toliko da prekriju i povežu orahe) šećerom i vanilin šećerom, tome dodati 60 g maslaca pa uredno i ravnomjerno premazati preko posušene smjese šećera i žumanjaka i posuti mljevenim orasima za ukras. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Nešto zahtjevniji kolač obzirom da se radi iz tri dijela, ali nakon što ga prvi put napravite, nećete žaliti truda.
proljetne šnite

Pečeni biskvit

  • 4 bjelanjka
  • 150 g šećera
  • 150 g badema ili oraha
  • 150 g maslaca
  • 100 g brašna
  • malo praška za pecivo

Bjelanjci se umute u snijeg s pola količine šećera. Drugu polovicu šećera umiješati u maslac, dodati bademe i brašno pa smjesi dodati snijeg od bjelanjaka i šećera. Nije lako pomiješati bjelanjke i maslac, ali neka vas to ne obeshrabri.

Peći a 150°C, 15 do 20 minuta (provjerite čačkalicom nakon 15, a ako treba, nastaviti peći još 5 minuta.)

Srednji dio

  • 4 žumanjka
  • 15 dkg prah šećera

Žumanjke dobro umutiti sa šećerom u prahu dok nije pjenasto i gusto pa premazati ispečeno tijesto i sušiti na 50°C 20-ak minuta.

Kuhana krema

  • 150 g šećera
  • 150 g mljevenih oraha
  • 1 vanilin šećer
  • malo mlijeka
  • 60 g maslaca

Prokuhati orahe s malo mlijeka (toliko da prekriju i povežu orahe) šećerom i vanilin šećerom, tome dodati 60 g maslaca pa uredno i ravnomjerno premazati preko posušene smjese šećera i žumanjaka i posuti mljevenim orasima za ukras.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Bisera Dolas's

<<<<<<<<< <3

2
Slika korisnika DivnaElena's

ja ih znam kao stangle s dva fila,ali su preljepi,uvek se radi dupla doza,pozz

3
Slika korisnika Danijela Petrovic's

Drugi naziv za ovaj kolač je kraljica štangle. Ja ga obožavam!

4
Slika korisnika Danka Genovic's

Ove stangle se zovu"Buter stangle".

5
Slika korisnika Ivka Njegac's

#o :* To je stari recept poznat pod nazivom polu mjeseci ( sjekle su ga bake sa casos u obliku mjeseca ..)
Prvo : ako je maslac i secer dobro mikserom izmiksan u pjenastu masu, lagano umjesati kuhacom brasno i ulupan sne od bjeljanjka zajedno ( na izbjence zlicu brasna zlicu bjelanjka ( prethodno namazite pleh MARGARINOM i pospite brasnom ..da ste sigurni na se nece lijepiti , prstohvat griza pospite po plehu prethodno posutom sa brasnom .Peci na temperaturi 180* da ne padne !!!.Kada je kora pecena premazati zuti fil na vrucu koru i vratiti u rernu da se zuti fil osusi ( 5-6 min)
Drugo : malo mlijeka se pospe po orasima ..2-3 zlice , tek da su orasi vlazni i da se istopi secer , dovoljo je samo par minuta prokuhati ..
Trece ..ovaj kolac je testo sjeci kada se ohladi , zato se treba raditi dan - dva prije upotrebe !!..
ODLICAN je a moze se praviti sa duplom kolicinom za veliki pleh 40 x 32 cm ..
Kolac je skup , i odlican ali zdrav !!orasi se mogu pomjesati sa bademima ili ljesnjacima a mogu se staviti samo orasi !!
Pozdrav iskustvo je na mojoj strani !! Obozavam ovaj kolac !! \\(^o^)/

6
Slika korisnika Jelena Jele's

e da ! i koliko je to ˝ malo ˝ mlijeka za kuhanu kremu ? jel dovoljno 2 - 3 dcl ili ??

7
Slika korisnika Jelena Jele's

Koji tip brašna ( glatko ili oštro ) je najbolje koristiti za ovakve kolače ? i koliko je to ˝ malo ˝ praška za pecivo za biskvit ? oće li biti puno ako bi stavila pola vrećice ? što bi se dogodilo ako bi stavila npr.cijelu vrećicu,da li bi onda biskvit jako narastao ili što ?