Caruso šnite

Autor: tatjana   (palac x 20240) |moji recepti

35
4 žutanjka 14 dkg maslaca 14 dkg šećera dobro umiješati, pa dodati 10 dkg ribane čokolade 10 dkg mljevenih lješnjaka (ili oraha) 7 dkg brašna Izmiješati žutanjke, maslac i šećer u pjenastu jednoličnu smjesu, pa dodati ribanu čokoladu, mljevene lješnjake i brašno. Za pjenasto tijesto koje će se topiti u ustima bitno je da čokolada za kuhanje bude naribana. Naravno, ovo je mala tajna za caruso šnite. Nije pogrešno staviti niti rastopljenu čokoladu, ali tada će šnite biti manje rahle. Dobro izmiješati i na kraju nježno dodati snijeg od bljelanjaka. Bjelanjke je najbolje ručno umiješati kako bi snijeg od bjelanjaka zadržao čim više zraka (tj. kako bi ostao što većeg volumena). Peći na 150°C 30 minuta. Glazura 3 rebra čokolade (odnosno 10 dkg) 3 žlice šećera 3 žlice vode 5 dkg maslaca Čokoladu rastopiti na pari s vodom i šećerom i gusto ukuhati. Treba paziti da se makne s vatre čim se čokolada rastopi kako se ne bi napravile grudice. U tu smjesu polagano dodati otprilike 5 dkg maslaca. Preliti po ohlađenom tijestu i pustiti 2-3 sata da se hladi, pa narezati.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.1 (+23)
Tko voli čokoladu, bit će oduševljen caruso šnitama koje se naprosto tope u ustima.
Karuzo šnite

Sastojci

  • 4 žutanjka
  • 14 dkg maslaca
  • 14 dkg šećera
  • dobro umiješati, pa dodati
  • 10 dkg ribane čokolade
  • 10 dkg mljevenih lješnjaka (ili oraha)
  • 7 dkg brašna

Izmiješati žutanjke, maslac i šećer u pjenastu jednoličnu smjesu, pa dodati ribanu čokoladu, mljevene lješnjake i brašno. Za pjenasto tijesto koje će se topiti u ustima bitno je da čokolada za kuhanje bude naribana. Naravno, ovo je mala tajna za caruso šnite. Nije pogrešno staviti niti rastopljenu čokoladu, ali tada će šnite biti manje rahle.

Dobro izmiješati i na kraju nježno dodati snijeg od bljelanjaka. Bjelanjke je najbolje ručno umiješati kako bi snijeg od bjelanjaka zadržao čim više zraka (tj. kako bi ostao što većeg volumena).

Peći na 150°C 30 minuta.

Glazura

  • 3 rebra čokolade (odnosno 10 dkg)
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice vode
  • 5 dkg maslaca

Čokoladu rastopiti na pari s vodom i šećerom i gusto ukuhati. Treba paziti da se makne s vatre čim se čokolada rastopi kako se ne bi napravile grudice. U tu smjesu polagano dodati otprilike 5 dkg maslaca.

Preliti po ohlađenom tijestu i pustiti 2-3 sata da se hladi, pa narezati.

 

Prosjek: 4.1 (+23)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika sanja985's

Ova slika nije od ovog recepta... napravila sve po receptu, naribala čokoladu kako se sugerira i kolač uopce nije ovako crn jer se čokolada nije rastopila do te mjere..i nije se digao ko na slici, neznam ide li možda prasak za pecivo koji ne pise?

2
Slika korisnika janja051's

pravila bezbroj puta,kolac je super,ukusan,lagan za napravit,brz,jednostavan,ma savrsen!

3
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

Pravljeno sto puta! Odlicnooo njamiii :))
Hvala

4
Slika korisnika kruškica's

izgleda mi fino

5
Slika korisnika LoveAffair's

divne!

6
Slika korisnika Željka Ćosić-Milinovic's

izgleda lijepo 8>

zeljka cosic-milinovic

7
Slika korisnika Nermana's

Kolac izgleda prelijepo, ali da li treba staviti prasak za pecivo?

8
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

Kolika velicina tepsije ili pleha ???

9
Slika korisnika Glavni u kuhinji's

dali ide prasak za pecivo

10
Slika korisnika maja zlateva's

kako da izracunam dkg vo gram.tri rebra cokolado ne se 100 grama??

11
Slika korisnika Lucija Belu Beljan's

probam uskoro raditi ga :)

12
Slika korisnika bakica1940's

umjesto lješnjaka mogu i orasi, dobar tek ;)

13
Slika korisnika Ana Kocalo's

probacu..