Sacher torta

8 jaja 6 žlica šećera 20 dkg čokolade za kuhanje 20 dkg mljevenih oraha Priprema: Posebno istući žutanjke i bjelanjke. Dodati u istučene žutanjke šećer, prethodno rastopljenu čokoladu i orahe te u to lagano umješati snijeg od bjelanjaka, može i bez miksanja (ručno). Staviti peći na 180 C otprilike pola sata (provjeriti čačkalicom kad je gotovo). Toplo tijesto ispikati čačkalicom i još toplo premazati đemom od marelice. Na ohlađeno tijesto staviti kremu! Krema: pola l vrhnja 20 dkg čokolade za kuhanje Priprema: Pola litre tekućeg šlaga mješati na laganoj vatri zajedno sa čokoladom, sve dok se čokolada ne otopi. Paziti da vrhnje i čokolada ne zakipe. Toplu kremu preliti po ohlađenom tijestu i dobro sve ohladiti. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.2 (+6)
Mogu se raditi i u okruglom kalupu kao torte. Naime, to je moja omiljena rođendanska torta.
sacher slika

Tijesto:

  • 8 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • 20 dkg mljevenih oraha

Priprema:

Posebno istući žutanjke i bjelanjke. Dodati u istučene žutanjke šećer, prethodno rastopljenu čokoladu i orahe te u to lagano umješati snijeg od bjelanjaka, može i bez miksanja (ručno).
Staviti peći na 180 C otprilike pola sata (provjeriti čačkalicom kad je gotovo). Toplo tijesto ispikati čačkalicom i još toplo premazati đemom od marelice. Na ohlađeno tijesto staviti kremu!

Krema:

  • pola l vrhnja
  • 20 dkg čokolade za kuhanje

Priprema:

Pola litre tekućeg šlaga mješati na laganoj vatri zajedno sa čokoladom, sve dok se čokolada ne otopi. Paziti da vrhnje i čokolada ne zakipe. Toplu kremu preliti po ohlađenom tijestu i dobro sve ohladiti.

Prosjek: 4.2 (+6)
Link izvora / potpis autora: fotografija: redakcija
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika lidlof vera's

Recepti su vam predivni i ja ih obozavam i cesto pravim hvala vam na tome!