Sacher torta
Mogu se raditi i u okruglom kalupu kao torte. Naime, to je moja omiljena rođendanska torta.
Tijesto:
- 8 jaja
- 6 žlica šećera
- 20 dkg čokolade za kuhanje
- 20 dkg mljevenih oraha
Priprema:
Posebno istući žutanjke i bjelanjke. Dodati u istučene žutanjke šećer, prethodno rastopljenu čokoladu i orahe te u to lagano umješati snijeg od bjelanjaka, može i bez miksanja (ručno).
Staviti peći na 180 C otprilike pola sata (provjeriti čačkalicom kad je gotovo). Toplo tijesto ispikati čačkalicom i još toplo premazati đemom od marelice. Na ohlađeno tijesto staviti kremu!
Krema:
- pola l vrhnja
- 20 dkg čokolade za kuhanje
Priprema:
Pola litre tekućeg šlaga mješati na laganoj vatri zajedno sa čokoladom, sve dok se čokolada ne otopi. Paziti da vrhnje i čokolada ne zakipe. Toplu kremu preliti po ohlađenom tijestu i dobro sve ohladiti.
Link izvora / potpis autora: fotografija: redakcija
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): kolaci / kolači i slastice
- Sastojci: čokolada / jaja / mljeveni orasi / šećer / vrhnje
Recepti su vam predivni i ja ih obozavam i cesto pravim hvala vam na tome!