Juliška
Juliška je kolač prigodan za nedjeljni ručak ili blagnadsku trpezu.
Sastojci za biskvit
- 6 žutanjaka
- 18dkg šećera
- 5 žlica brašna
- 2 žlice kakaa
- snijeg od 6 bjelanjaka
Sastojci za kremu
- 1dcl mlijeka
- 15dkg šećera
- 15 dkg oraha
- 15 dkg maslaca
Priprema
Za smjesu za biskvit pjenasto umutiti žutanjke i šećer, dodati kakao te naizmjenično brašno i snijeg od bjelanjaka. Peći u plehu obloženim masnim papirom u zagrijanoj pečnici na 180°C 30 minuta.
Za kremu prokuhati mlijeko i šećer dok se sav šećer ne otopi, dodati mljevene orahe, maknuti s vatre i dobro izmješati. Kad se smjesa malo ohladi dodati maslac pa premazati preko hladnog biskvita. Na kraju ukrasiti ribanom tamnom čokoladom.
predivan desert
Stvarno se slazem s prijasnim komentarom.Ispekla sam biskvit ali,kakav je to recept za kremu? Moram izmisliti nesto na brzinu da mi ipak ne propadne trud.Odgovor za Jasminu-Da li si uopce probala napraviti ovaj kolac?
Stvarno se slazem s prijasnim komentarom.Ispekla sam biskvit ali,kakav je to recept za kremu? Moram izmisliti nesto na brzinu da mi ipak ne propadne trud.Odgovor za Jasminu-Da li si uopce probala napraviti ovaj kolac?
Ovo je potpuno pogresan recept za kremu,krema nikako da ispadne kako treba ili barem nalik ovoj na slici.
samo 1 dcl mlijeka za kremu????
Prekrasen recept