Schwarzwald torta

Autor: tatjana   (palac x 20240) |moji recepti

6
Za biskvit: 4 žumanjca 10 dkg šećera 13 dkg oraha 1 žlicu oštrog brašna pola žlice kakaa 4 bjelanjaka malo ruma za poprskati biskvit Za nadjev: 1 staklenka kompota od višanja (680g) 5 dkg šećera 1 puding od vanilije Za premaz: 0,5 l vrhnja za šlag Priprema Biskvit Žumanjca dobro umutiti sa šećerom pa postupno dodavati mljevene orahe, brašno i kakao. Na kraju lagano umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaca. Kalup za tortu namastiti i pobrašniti, uliti smjesu i peći 15 min na 180°C. Nadjev Višnje ocijediti, odvojiti 5 žlica soka od kompota i njime razmutiti puding i šećer, a ostatak staviti kuhati. Kad zavrije, ukuhati puding, maknuti s vatre i lagano umiješati višnje. Ohlađeni biskvit poprskati rumom, premazati nadjevom i ukrasiti tučenim vrhnjem i čokoladom. Smeđi biskvit, crvene više i na kraju bijeli šlag dat će tipičan trobojni izgled schwarzwald torte.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.6 (+5)
Schwarzwald torta, ili udomaćeno švarcvaldica, ulazi u kategoriju kolača koji su se toliko udomaćili da smo mi odlučili svrstati ju u tradicionalne.
švarcvaldica

Sastojci

Za biskvit:

  • 4 žumanjca
  • 10 dkg šećera
  • 13 dkg oraha
  • 1 žlicu oštrog brašna
  • pola žlice kakaa
  • 4 bjelanjaka
  • malo ruma za poprskati biskvit

Za nadjev:

  • 1 staklenka kompota od višanja (680g)
  • 5 dkg šećera
  • 1 puding od vanilije

Za premaz:

  • 0,5 l vrhnja za šlag

Priprema

Biskvit

Žumanjca dobro umutiti sa šećerom pa postupno dodavati mljevene orahe, brašno i kakao.

Na kraju lagano umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaca. Kalup za tortu namastiti i pobrašniti, uliti smjesu i peći 15 min na 180°C.

Nadjev

Višnje ocijediti, odvojiti 5 žlica soka od kompota i njime razmutiti puding i šećer, a ostatak staviti kuhati. Kad zavrije, ukuhati puding, maknuti s vatre i lagano umiješati višnje. Ohlađeni biskvit poprskati rumom, premazati nadjevom i ukrasiti tučenim vrhnjem i čokoladom.

Smeđi biskvit, crvene više i na kraju bijeli šlag dat će tipičan trobojni izgled schwarzwald torte.

 

Prosjek: 4.6 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Vladan Jankovic's

;)

2
Slika korisnika mala sonja's

Isto mislim da bi se trebali držati možda onog originalnog recepta iz Njemačke, po starinskom receptu ipak nekako najbolje ispadne, bar meni. Mada je tisuću verzija i kombinacija schwarzwaldice. Kakav mi treba kalup, Zlatibore?

3
Slika korisnika Zlatibor2011's

Hvala Sonja na podršci ,
normalno da se radi u okruglom kalupu ,
POZZ

4
Slika korisnika Nikolina Bunja's

Pravila sam ovu Tortu .Odlicna je . Moze sa dva biskvita nadijev u zredini. \\(^o^)/

5
Slika korisnika Zlatibor2011's

Draga Tatjana,
ako nešto nosi ime ' Švarcald torta ' neka se poštuje i ono što taj recept i znači ,
ovo je samo ' Tatjanin pokušaj kombinovanja sastojaka za Švarcald tortu' , ...
nemojmo izmišljati ' toplu vodu ' i' rupu na saksiji ' , skrnaviti divnu kombinaciju umućene slatke pavlake sa višnjama unutra ,s ovom nabacanom kombinacijom , ...
admin bi ipak trebao da pregleda šta se kači na sajt i ono što ne treba iz ovakvih razloga - da otstrani , ...
no hard feelings , ...pozz

6
Slika korisnika DAGMARKA's

podrzavam sve sto si napisao..... :H