Trešnje u biskvitu

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 102660) |moji recepti

4
4 jaja 25 dag šećera 25 dag brašna 1 prašak za pecivo korica 1 limuna 4 žlice ulja 0,5 dl vruće vode Jaja sa šećerom izmiksati u pjenušavu smjesu.Dodati sve ostale sastojke i lagano izmiješati. U tepsiju uliti malo manje od pola smjese i staviti u pećnicu na 180 °C na 5 min,da primi malo korice.Izvaditi van i posložiti na gusto očišćene trešnje(mogu biti i višnje,pa i one iz kompota).Preko trešanja preliti ostatak smjese za biskvit i vratiti u pećnicu na 20-25 min. Nadjev: 2 pudinga 6 dl soka od višanja 15 dag šećera Skuhati nadjev i još vruć preliti preko vrućeg biskvita. Kad se kolač ohladi premazati sa šlagom napravljenim od 2,5 dl vrhnja za šlag i 3 velike žlice kiselog vrhnja. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+4)
Treba nam nešto slatko. Što ima kod kuće? Ispalo je super i puna tepsija
slika - Trešnje u biskvitu

Biskvit:

  • 4 jaja
  • 25 dag šećera
  • 25 dag brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • korica 1 limuna
  • 4 žlice ulja
  • 0,5 dl vruće vode

Jaja sa šećerom izmiksati u pjenušavu smjesu.Dodati sve ostale sastojke i lagano izmiješati.

U tepsiju uliti malo manje od pola smjese i staviti u pećnicu na 180 °C na 5 min,da primi malo korice.Izvaditi van i posložiti na gusto očišćene trešnje(mogu biti i višnje,pa i one iz kompota).Preko trešanja preliti ostatak smjese za biskvit i vratiti u pećnicu na 20-25 min.

Nadjev:

  • 2 pudinga
  • 6 dl soka od višanja
  • 15 dag šećera

Skuhati nadjev i još vruć preliti preko vrućeg biskvita.

Kad se kolač ohladi premazati sa šlagom napravljenim od 2,5 dl vrhnja za šlag i 3 velike žlice kiselog vrhnja.

Prosjek: 4 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Tako je, onda to bude više kao "žele".

2
Slika korisnika Sabina Lleshdedaj's

pitanje puding skuham u soku od visnja bez mljeka??hvala unaprijde

3
Slika korisnika Crna Pantera's

A ajde, napravit ću jednom, kad budem na godišnjem!!Važi? volite voće u biskvitu??

4
Slika korisnika čvarak's

Crna Pantera, kad bi mi napravila ovaj biskvit???? Dogovaramo se već sto godina za jedan pravi kolač, biskvit...

5
Slika korisnika Crna Pantera's

Kažu da je svaki obrok nova prilika, mene oduševio ovaj biskvit, trešnje super odgovaraju! Jedino sam zamaptila pri jednog neformalnom razgovoru na poslu da možemo provjeriti ako je tijesto pečeno da u sredprimaju komadići, tijeso pečeno. Napominjem to jer znam peći oko 35 minuta ovaj biskvit. Možete na kraju posuti sa šećerom u prahu ako želite

6
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Uvijek uzmem vaniliju,a mijenjam samo vrstu soka,ovisno kakav je kolač.

7
Slika korisnika meggi's

kakav puding uzimaš, vanilija?

8
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Moglo bi i s marelicama,jabukama i raznim drugim voćem,ono što se nađe trenutno.

9
Slika korisnika brokula's

To je isto važno, dosta ga ima, pa nemoramo gledati koliko ćemo uzeti...dobro ste me bili sjetili za višnje

10
Slika korisnika Suzana Gleđ's

Istina je,iako ga puno ispadne.

11
Slika korisnika brokula's

Ovo je jedan od najexpresnijih kolača, jel da?
i dobro da nema velike pripreme jer nestane uvijek sa stola dok veliš keks!!I sa višnjama je fini, probala po istom receptu..