Torta od oraha i čokolade

Autor: jasamja   (palac x 24154) |moji recepti

1
6 jaja 20 dag šećera 20 dag brašna 1 prašak za pecivo 10 dag mljevenih oraha 10 žlica hladne vode Žutanjke, šećer i vodu pjenasto umutiti te dodat brašno, orahe i na kraju čvrst snijeg od bjeljanjaka sa praškom za pecivo(snijeg ne mješati mikserom nego ga polagano dodavati sa drvenom kuhačom).Peći u obloženom limu dok se biskvit ne odvoji lagano od stijenke kalupa na 180 stupnjeva. Izvaditi iz kalupa ,ohladiti te prerezati da dobijete 2 kore.(Za moju pravokutnu tortu sam rezala biskvit a tri kore)Biskvit malko natopiti sa mješavinom kakao napitka i ruma. Krema 4 jaja 15 dag šećera 4-5 rebara čokolade za kuhanje 2-3 žlice oštrog brašna 15 dag šećera u prahu 15 dag margarina malo ruma Jaja i šećer pjenasto umutiti,dodat rastopljenu čokoladu,oštro brašno i rum.Zajdeno kuhati na laganoj vatri desetak minuta dok se ne zgusne.U ohlađenu kremu dodt pjenasto izrađen margarin sa šećerom u prahu. Kremom filati tortu te ukrasiti po želji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)
Moja torta je malo neobičnog oblika ali zato jako jako ukusna.Vi je možete peći u okruglom kalupu za torte. p.s. umjesto oraha možete dodati "zamjenu za orahe"(tako se zove) a rezultat će bit isti okus ali više dignut i rahliji biskvit. Dobar tek!!!
Torta od oraha i čokolade

Biskvit:

  • 6 jaja
  • 20 dag šećera
  • 20 dag brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 10 dag mljevenih oraha
  • 10 žlica hladne vode

Žutanjke, šećer i vodu pjenasto umutiti te dodat brašno, orahe i na kraju čvrst snijeg od bjeljanjaka sa praškom za pecivo(snijeg ne mješati mikserom nego ga polagano dodavati sa drvenom kuhačom).Peći u obloženom limu dok se biskvit ne odvoji lagano od stijenke kalupa na 180 stupnjeva.

Izvaditi iz kalupa ,ohladiti te prerezati da dobijete 2 kore.(Za moju pravokutnu tortu sam rezala biskvit a tri kore)Biskvit malko natopiti sa mješavinom kakao napitka i ruma.

Krema

  • 4 jaja
  • 15 dag šećera
  • 4-5 rebara čokolade za kuhanje
  • 2-3 žlice oštrog brašna
  • 15 dag šećera u prahu
  • 15 dag margarina
  • malo ruma

Jaja i šećer pjenasto umutiti,dodat rastopljenu čokoladu,oštro brašno i rum.Zajdeno kuhati na laganoj vatri desetak minuta dok se ne zgusne.U ohlađenu kremu dodt pjenasto izrađen margarin sa šećerom u prahu.

Kremom filati tortu te ukrasiti po želji.

Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika ErikaT's

Moram priznati da je ova torta jako zasitna. Slobodno stavite malo više oraha, tj skoro duplo više. Uh šta je i kalorična ova torta, ne sluti na dobro!!Možete na kraju u kremu dodati i limunov ili narančin sok.