6 jaja
20 dag šećera
20 dag brašna
1 prašak za pecivo
10 dag mljevenih oraha
10 žlica hladne vode
Žutanjke, šećer i vodu pjenasto umutiti te dodat brašno, orahe i na kraju čvrst snijeg od bjeljanjaka sa praškom za pecivo(snijeg ne mješati mikserom nego ga polagano dodavati sa drvenom kuhačom).Peći u obloženom limu dok se biskvit ne odvoji lagano od stijenke kalupa na 180 stupnjeva.
Izvaditi iz kalupa ,ohladiti te prerezati da dobijete 2 kore.(Za moju pravokutnu tortu sam rezala biskvit a tri kore)Biskvit malko natopiti sa mješavinom kakao napitka i ruma.
Krema
4 jaja
15 dag šećera
4-5 rebara čokolade za kuhanje
2-3 žlice oštrog brašna
15 dag šećera u prahu
15 dag margarina
malo ruma
Jaja i šećer pjenasto umutiti,dodat rastopljenu čokoladu,oštro brašno i rum.Zajdeno kuhati na laganoj vatri desetak minuta dok se ne zgusne.U ohlađenu kremu dodt pjenasto izrađen margarin sa šećerom u prahu.
Kremom filati tortu te ukrasiti po želji.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+2)
Moja torta je malo neobičnog oblika ali zato jako jako ukusna.Vi je možete peći u okruglom kalupu za torte.
p.s. umjesto oraha možete dodati "zamjenu za orahe"(tako se zove) a rezultat će bit isti okus ali više dignut i rahliji biskvit.
Dobar tek!!!
Biskvit:
- 6 jaja
- 20 dag šećera
- 20 dag brašna
- 1 prašak za pecivo
- 10 dag mljevenih oraha
- 10 žlica hladne vode
Žutanjke, šećer i vodu pjenasto umutiti te dodat brašno, orahe i na kraju čvrst snijeg od bjeljanjaka sa praškom za pecivo(snijeg ne mješati mikserom nego ga polagano dodavati sa drvenom kuhačom).Peći u obloženom limu dok se biskvit ne odvoji lagano od stijenke kalupa na 180 stupnjeva.
Izvaditi iz kalupa ,ohladiti te prerezati da dobijete 2 kore.(Za moju pravokutnu tortu sam rezala biskvit a tri kore)Biskvit malko natopiti sa mješavinom kakao napitka i ruma.
Krema
- 4 jaja
- 15 dag šećera
- 4-5 rebara čokolade za kuhanje
- 2-3 žlice oštrog brašna
- 15 dag šećera u prahu
- 15 dag margarina
- malo ruma
Jaja i šećer pjenasto umutiti,dodat rastopljenu čokoladu,oštro brašno i rum.Zajdeno kuhati na laganoj vatri desetak minuta dok se ne zgusne.U ohlađenu kremu dodt pjenasto izrađen margarin sa šećerom u prahu.
Kremom filati tortu te ukrasiti po želji.
Moram priznati da je ova torta jako zasitna. Slobodno stavite malo više oraha, tj skoro duplo više. Uh šta je i kalorična ova torta, ne sluti na dobro!!Možete na kraju u kremu dodati i limunov ili narančin sok.