Kinder pingvinić

Autor: jasamja   (palac x 19980) |moji recepti

2
5 jaja 15-20 dag šećera 2 pudinga od čokolade (prašak) 10-15 dag brašna 6 žlica tople vode 3 žlice kakaa 1 prašak za pecivo 1 vš Prije pečenja  napravimo čokoladnu glazuru koju stavljamo u sredinu pingvina tj.između krema.Otopimo čokoladu sa dvije žlice šećera,2-3 žlice margarina i  2 žlice vode i mješamo dok ne postane glatka i sjajna smjesa.Izlijemo na pleh  koji smo obložili masnim papirom (po mogućnosti  da pleh bude istih dimenzija kao i onaj u koji ćemo peć biskvit) i stavimo u frižider dok se ne stvrdne. Za biskvit tučemo žumanjke sa šećerom i vš . U posebnu posudicu stavimo puding,brašno,kakao i prašak za pecivo te izmješamo. U smjesu od žumnanjaka dodamo vodu te lagano mješajuć usipamo suhu smjesu brašna, te na kraju čvrst snijeg od bjeljanjaka (ne mikserom nego drvenom kuhačom bjeljanjke lagano primješamo). Izlijemo u obložen pleh i pečemo na 180 stupnjeva . Pečen biskvit prerežemo  i natopimo napitkom od kakaa i mlijeka. Krema: 1/2 l hople 2 čvrsta jogurta po želji šećer Mikasamo hoplu(ili bilo koje slatko vrhnje) do pola te joj dodamo jogurte i smiksamo do kraja. Slažemo: biskvit -pola kreme od hople-stvrdnuta čokoladna glazura-druga polovina hople-biskvit i na graju glaziramo čokoladnom glazurom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+3)
Kinder pingvinić

Biskvit:

  • 5 jaja
  • 15-20 dag šećera
  • 2 pudinga od čokolade (prašak)
  • 10-15 dag brašna
  • 6 žlica tople vode
  • 3 žlice kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vš

Prije pečenja  napravimo čokoladnu glazuru koju stavljamo u sredinu pingvina tj.između krema.Otopimo čokoladu sa dvije žlice šećera,2-3 žlice margarina i  2 žlice vode i mješamo dok ne postane glatka i sjajna smjesa.Izlijemo na pleh  koji smo obložili masnim papirom (po mogućnosti  da pleh bude istih dimenzija kao i onaj u koji ćemo peć biskvit) i stavimo u frižider dok se ne stvrdne.

Za biskvit tučemo žumanjke sa šećerom i vš .

U posebnu posudicu stavimo puding,brašno,kakao i prašak za pecivo te izmješamo.

U smjesu od žumnanjaka dodamo vodu te lagano mješajuć usipamo suhu smjesu brašna, te na kraju čvrst snijeg od bjeljanjaka (ne mikserom nego drvenom kuhačom bjeljanjke lagano primješamo).

Izlijemo u obložen pleh i pečemo na 180 stupnjeva .

Pečen biskvit prerežemo  i natopimo napitkom od kakaa i mlijeka.

Krema:

  • 1/2 l hople
  • 2 čvrsta jogurta
  • po želji šećer

Mikasamo hoplu(ili bilo koje slatko vrhnje) do pola te joj dodamo jogurte i smiksamo do kraja.

Slažemo: biskvit -pola kreme od hople-stvrdnuta čokoladna glazura-druga polovina hople-biskvit i na graju glaziramo čokoladnom glazurom.

 

Prosjek: 4.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika jasamja's

neidu ide samo slatko vrhnje i jogurt ,ja osobno ne stavljam šečer al ko voli slađe može ovako ima baš onaj slatko-blagokiselkasti okus .Puding ,da ide u biskvit ,a čokolada ova šta ide u sredinu - s vrimenom se brzina stekne pa će bit lakše-

2
Slika korisnika sabina's

Kolač koji se sviđa svima, naročito najmlađima...šećer, gustin i mlijeko nejdu u kremu? a puding mora ići u biskvit? Nisam to imala ovako sve u svom receptu, ovaj super izgleda. Prošli put mi se čokolada rastopila

3
Slika korisnika jasamja's

vš-vanilijin šećer
nadam se da će bit ukusan :D

4
Slika korisnika Mirela Hasanovic Mustajbasic's

a sta je u receptu VŠ

5
Slika korisnika Mirela Hasanovic Mustajbasic's

a sta je u receptu VŠ

6
Slika korisnika Mirela Hasanovic Mustajbasic's

njam,njam moramo probati :)
=D>