Čoko-čoko-čoko torta

Autor: jasamja   (palac x 21292) |moji recepti

1
3 jaja cijela 3 žumanjca 3 bjeljanca 15 dag brašna 3 žlice gustina 2-3 žlice kakaa 1 prašak za pecivo 10 dag čokolade za kuhanje 15 dag margarina 15 dag šećera u prahu malo ruma Otopimo čokoladu i izradimo margarin sa šećerom u prahu.Dodajemo margarinu čokoladu ,izmješamo ,dodajemo jaja(jedno po jedno te žumanjca) Suhe sastojke pomješamo posebno  i tako pripremljeno dodajemo masi od margarina i jaja  dok  se sve ne poveže.Na kraju dodajemo čvrst snijeg od bjeljanjaka (umješat posebno sa drvenom kuhačom) Uliti u  kalup obložen masnim papirom i peći na 180 stupnjeva 30 min(provjeriti čačkalicom ali ne otvarati pećnicu barem 20 min) Ispečen biskvit pustit da se napola ohladi u kalupu ,izvaditi i  zaliti sa kakao napitkom il samo mljekom(Na ovoj torti nisu dva biskvita već sam samo sa pečenog biskvita koncem makla vrh pečenog biskvita tako da mi nema gornju koru) Krema: 1,2 l slatkog vrhnja 40 dag crne čokolade 40 dag mliječne čokolade 40 dag bijele čokolade   400 ml slatkog vrhnja ide sa svakom vrstom čokolade tako da se  zagrije slatko vrhnje i čokolada do točke vrenja(ne smije prokuhati) i izmješa da se sva čokolada otopi .Ostaviti svaku kremu posebno u zdjelice i u frižider dok se potpuno ne ohlade i ne očvrsnu. Bijeloj čokoladi sam nakon topljenja sa slatkim vrhnjem i hlađenja dodala želatinu fiks(jer bijela čokolada mi se nikad ne stvrdne do kraja da je mogu nanositi kao kremu) Kad su se kreme ohladile  ,na biskvit stavi obruč od kalupa u kojoj se pekao i stavim prvo crnu kremu(sa tamnom čokoladom),zatim lagano mliječnu te na kraju bijelu .Vratiti u frižider na dva sata da se skroz stisnu kreme .Maknuti obruč od torte ,po potrebi poravnati rubove i ukrasiti po želji. Ova krema se naravno nakon hlađenja može miksati kao šlag ali u ovoj torti mi je fantastičan baš taj okus čokolada. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+909)
čoko torta - slika

Biskvit:

 • 3 jaja cijela
 • 3 žumanjca
 • 3 bjeljanca
 • 15 dag brašna
 • 3 žlice gustina
 • 2-3 žlice kakaa
 • 1 prašak za pecivo
 • 10 dag čokolade za kuhanje
 • 15 dag margarina
 • 15 dag šećera u prahu
 • malo ruma

Otopimo čokoladu i izradimo margarin sa šećerom u prahu.Dodajemo margarinu čokoladu ,izmješamo ,dodajemo jaja(jedno po jedno te žumanjca)

Suhe sastojke pomješamo posebno  i tako pripremljeno dodajemo masi od margarina i jaja  dok  se sve ne poveže.Na kraju dodajemo čvrst snijeg od bjeljanjaka (umješat posebno sa drvenom kuhačom)

Uliti u  kalup obložen masnim papirom i peći na 180 stupnjeva 30 min(provjeriti čačkalicom ali ne otvarati pećnicu barem 20 min)

Ispečen biskvit pustit da se napola ohladi u kalupu ,izvaditi i  zaliti sa kakao napitkom il samo mljekom(Na ovoj torti nisu dva biskvita već sam samo sa pečenog biskvita koncem makla vrh pečenog biskvita tako da mi nema gornju koru)

Krema:

 • 1,2 l slatkog vrhnja
 • 40 dag crne čokolade
 • 40 dag mliječne čokolade
 • 40 dag bijele čokolade

 

400 ml slatkog vrhnja ide sa svakom vrstom čokolade tako da se  zagrije slatko vrhnje i čokolada do točke vrenja(ne smije prokuhati) i izmješa da se sva čokolada otopi .Ostaviti svaku kremu posebno u zdjelice i u frižider dok se potpuno ne ohlade i ne očvrsnu.

Bijeloj čokoladi sam nakon topljenja sa slatkim vrhnjem i hlađenja dodala želatinu fiks(jer bijela čokolada mi se nikad ne stvrdne do kraja da je mogu nanositi kao kremu)

Kad su se kreme ohladile  ,na biskvit stavi obruč od kalupa u kojoj se pekao i stavim prvo crnu kremu(sa tamnom čokoladom),zatim lagano mliječnu te na kraju bijelu .Vratiti u frižider na dva sata da se skroz stisnu kreme .Maknuti obruč od torte ,po potrebi poravnati rubove i ukrasiti po želji.

Ova krema se naravno nakon hlađenja može miksati kao šlag ali u ovoj torti mi je fantastičan baš taj okus čokolada.

Prosjek: 5 (+909)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Ljiljana.p5555's

Joj,pa ovo je najjednostavnije što može biti.Lela88 jel takva filozofija ugrijati slatko vrhnje i unutra istopiti čokoladu kao za glazuru?Staviti u hladnjak,može i preko noći i namazati na pečeni biskvit.Ja često pečem svakakve torte gdje imam zahtjevnije kreme i kore tako da je gđa. jasamja dala vrlo jednostavn recept i još vam je kompliciran.A potvrđujem da je ova torta jako ukusna jer ja volim raditi tu kremu.Samo je kod mene manje čokolade i ljepo se stisne.

2
Slika korisnika Ljiljana.p5555's

Joj,pa ovo je najjednostavnije što može biti.Lela88 jel takva filozofija ugrijati slatko vrhnje i unutra istopiti čokoladu kao za glazuru?Staviti u hladnjak,može i preko noći i namazati na pečeni biskvit.Ja često pečem svakakve torte gdje imam zahtjevnije kreme i kore tako da je gđa. jasamja dala vrlo jednostavn recept i još vam je kompliciran.A potvrđujem da je ova torta jako ukusna jer ja volim raditi tu kremu.Samo je kod mene manje čokolade i ljepo se stisne.

3
Slika korisnika LatiCa's

Meni baš izgleda komlicirana i previše zahtjevna...isplatila bi se samo u slučaju da je jako jako fina...

4
Slika korisnika Lela88's

Imam jedno pitanje? Ova torta je stvarno ovako komplicirana kako zvuči?
Najradije bi Vam uplatila novce na račun pa da mi ju napravite klincu za rođendan..Nekako mi se neda toliko zafrkavati, depresivno je vrijeme. Imate koju tortu da je isto sa puno čokolade a jednostavnija? Hvala Vam

5
Slika korisnika jasamja's

nije komplicirana samo tako zvuči a okus je fenomenala .Krenme su najlakše za napraviti a možete ih staviti na biskvite koje želite ne po mom receptu već po svom nekom nije bitno jer kasnije ipak prevladacva okus čokolada. Uglavnom ako vam treba pomoć pitajte rado ću vam objasnit sve.