Zlajina torta 2

Autor: jasamja   (palac x 20720) |moji recepti

0
5 jaja 5 žlica šećera 1 vš 6 žlica brašna 2 žlice gustina 2 žlice vruće vode 1 prašak za pecivo Žumanjke pjenasto izradit sa šećerom i vanilijin šećerom,lagano dodat brašno ,vodu,aromu vanilije po želji    i gustin.Izmiksat.Smjesi dodat tvrd snijeg od bjeljanjaka (ne sa metalnim žlicama već drvenom kuhačom lagano umješat) i prašak za pecivo.Sttavit u  obložen kalup i peć na 180 20tak min (provjerit).pečen biskvit prerezat da se dobiju dvije kore.Poškropit a malo mlikea BISKVIT II: 2 jaja 2 žlice šećera 2 žlice ulja 1 žlica kakaa malo praška za pecivo(1/3 kesice) aroma čokolade Opet žumanjke sa šećerom dobro izlupat ,dodat ulje ,lagano brašno i kakao i aromu..Izmiksat.Na kraju mješat drvenom kuhačom čvrst snijeg od bjeljanjaka i prašak za pecivo.  Ispeć u istom kalupu kao i prve kore.Kako je to jedna kora ne treba je rezati eventualno izravnati površinu ako se biskvit neravnomjerno podignuo.I ovaj biskvit lagano poškropit mlijekom. KREMA: 250 ml vrhnja za  šlag (može i vrhnje za kuhanje s tim da dodate šećer u njega pi želji) 30 dag čokolade za kuhanje 2 žlice margarina i ponovo treba 250  ml vrhnja za šlag Vrhnje ugrijati do vrenja i preliti preko čokolade i margarina dok se ne otopi  dobro mješat pa u frižider na dva sata da se stvrdne. Kad se stvrla  istuć posebno ovig 250 ml šlaga  te u njega lagano umišat ganache kremu.Ostavit malo u frižideru dok pripremimo  druku "tanku" kremu. KREMA  II 30  dag bijele čokolade 200 ml vrhnja za šlag Ugrijat vrhnje do vrenja prelit preko bile čokolade ,mišat dok se ne otopi stavit u zamrzivač pola sat (meni se nikad bijela čokolada sa vrhnjem ne stisne do kraja tako da je bolje da ne bude skroz tvrda) Na bijeli biskvit stavit tamnu kremu (,stavit u frižider ako krema nije skroz čvrsta).Bijelu kremu u tankom sloju premazat preko tamne kreme(za ovo je potrebno da bijela krema ne bude skroz tvrda) pa opet u frižider da se bijela krema stisne do kraja.Izvadit iz friždera i preko bijele kreme stavit tamni biskvit,preko njega ostatak bijele kreme a da bude lakše;  tamnu kremu premazat preko onog zadnjeg bijelog biskvita  i okrenit biskvit na stvrdnutu bijelu kremu . tortu ukrasut po želji u mom slučaju fbct  tehnika za crtanje buttercremom (opisala sam u lego torti kako se radi ta tahnika)  i sa vrhnjem za šlag. ukratko slaganje torte bijeli biskvit tamna krema bijela krema tamni biskvit bijela krema tamna krema bijeli biskvit   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Druga torta za roćkas sinu isto tema lego ali auta
torta- slika

BISKVIT I :

  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 1 vš
  • 6 žlica brašna
  • 2 žlice gustina
  • 2 žlice vruće vode
  • 1 prašak za pecivo

Žumanjke pjenasto izradit sa šećerom i vanilijin šećerom,lagano dodat brašno ,vodu,aromu vanilije po želji    i gustin.Izmiksat.Smjesi dodat tvrd snijeg od bjeljanjaka (ne sa metalnim žlicama već drvenom kuhačom lagano umješat) i prašak za pecivo.Sttavit u  obložen kalup i peć na 180 20tak min (provjerit).pečen biskvit prerezat da se dobiju dvije kore.Poškropit a malo mlikea

BISKVIT II:

  • 2 jaja
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica kakaa
  • malo praška za pecivo(1/3 kesice)
  • aroma čokolade

Opet žumanjke sa šećerom dobro izlupat ,dodat ulje ,lagano brašno i kakao i aromu..Izmiksat.Na kraju mješat drvenom kuhačom čvrst snijeg od bjeljanjaka i prašak za pecivo.  Ispeć u istom kalupu kao i prve kore.Kako je to jedna kora ne treba je rezati eventualno izravnati površinu ako se biskvit neravnomjerno podignuo.I ovaj biskvit lagano poškropit mlijekom.

KREMA:

  • 250 ml vrhnja za  šlag (može i vrhnje za kuhanje s tim da dodate šećer u njega pi želji)
  • 30 dag čokolade za kuhanje
  • 2 žlice margarina
  • i ponovo treba
  • 250  ml vrhnja za šlag

Vrhnje ugrijati do vrenja i preliti preko čokolade i margarina dok se ne otopi  dobro mješat pa u frižider na dva sata da se stvrdne.

Kad se stvrla  istuć posebno ovig 250 ml šlaga  te u njega lagano umišat ganache kremu.Ostavit malo u frižideru dok pripremimo  druku "tanku" kremu.

KREMA  II

  • 30  dag bijele čokolade
  • 200 ml vrhnja za šlag

Ugrijat vrhnje do vrenja prelit preko bile čokolade ,mišat dok se ne otopi stavit u zamrzivač pola sat (meni se nikad bijela čokolada sa vrhnjem ne stisne do kraja tako da je bolje da ne bude skroz tvrda)

Na bijeli biskvit stavit tamnu kremu (,stavit u frižider ako krema nije skroz čvrsta).Bijelu kremu u tankom sloju premazat preko tamne kreme(za ovo je potrebno da bijela krema ne bude skroz tvrda) pa opet u frižider da se bijela krema stisne do kraja.Izvadit iz friždera i preko bijele kreme stavit tamni biskvit,preko njega ostatak bijele kreme a da bude lakše;  tamnu kremu premazat preko onog zadnjeg bijelog biskvita  i okrenit biskvit na stvrdnutu bijelu kremu . tortu ukrasut po želji u mom slučaju fbct  tehnika za crtanje buttercremom (opisala sam u lego torti kako se radi ta tahnika)  i sa vrhnjem za šlag.

ukratko slaganje torte

  1. bijeli biskvit
  2. tamna krema
  3. bijela krema
  4. tamni biskvit
  5. bijela krema
  6. tamna krema
  7. bijeli biskvit

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)