Šubarice / ruske kape

Autor: jasamja   (palac x 6294) |moji recepti

1
5 jaja 20 dag šećera 1 vanilijin šećer 1 dcl ulja 1 dcl vruće vode 25 dag brašna 1 prašak za pecivo aroma vanilije Od bjeljanjaka napravit čvrst snijeg . Žumanjke  pjenasto izmiksat sa šećerom i vanilijin šečerom  dodat lagano ulje i vodu,aromu vanilije  te prosijano brašno sa praškom za pecivo.Na kraju lagano kuhačom umješat snijeg od bjeljanjaka. Staviti u veliki pleh od pećnice obložen papirom za pečenje (moja pećnica je valike xl pećnica tako da sam taman dobila debljinu koju sam željela ako su vam pećnice manje onda slobodno dodate još jedno jaje i razdvojite tijesto u dva pleha) Peći na 180 stupnjeva 10-15 min (provjeriti čačkalicom) KREMA : 2 pudinga od vanilije 7 dcl mlijeka plus pola deci za izmješat puding aroma vanilije 10 dag šećera u prahu 10 dag margarina I JOŠ : 10-20 dag kokosa čokolada za kuhanje voda Pudinge pomišat sa šećerom i pola dcl mlijeka (prema uputama ) i skuhati u 7 dcl mlijeka.U ohlađen puding dodat aromu vanilije i pjenasto izrađen margarin sa šećerom u prahu te izmješat da dobijete lipu homogenu smjesu,ostavit u frižider 15 min. Još  topli biskvit rezati pomoću kalupića u krugove (ili uz pomoć čaše veličina po izboru) pomoću vrećice za zamrzavanje ili šprice sa većim nastavkom stavljati kremu na krugove (obilato) i poklopit drugim krugom te lagano pritisnuti.tako napuniti sve krugiće te  napunjene okolo obložiti kremom .Ja sam pomoću vrećice i tankog nastavka napravila obod na vrhu šubarica tako da mi se čokolada poslije razljevala taman do ruba.Uvaljati ih u kokos  i praznine napuniti pomoću žličice čokoladom koju smo rastopili sa 2-3 žlice vode .Ohladit i uživat. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+8)
prvi put pravljene i nestale u trenu...
ruske kape

BISKVIT :

  • 5 jaja
  • 20 dag šećera
  • 1 vanilijin šećer
  • 1 dcl ulja
  • 1 dcl vruće vode
  • 25 dag brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • aroma vanilije

Od bjeljanjaka napravit čvrst snijeg .

Žumanjke  pjenasto izmiksat sa šećerom i vanilijin šečerom  dodat lagano ulje i vodu,aromu vanilije  te prosijano brašno sa praškom za pecivo.Na kraju lagano kuhačom umješat snijeg od bjeljanjaka. Staviti u veliki pleh od pećnice obložen papirom za pečenje (moja pećnica je valike xl pećnica tako da sam taman dobila debljinu koju sam željela ako su vam pećnice manje onda slobodno dodate još jedno jaje i razdvojite tijesto u dva pleha) Peći na 180 stupnjeva 10-15 min (provjeriti čačkalicom)

KREMA :

  • 2 pudinga od vanilije
  • 7 dcl mlijeka plus pola deci za izmješat puding
  • aroma vanilije
  • 10 dag šećera u prahu
  • 10 dag margarina

I JOŠ :

  • 10-20 dag kokosa
  • čokolada za kuhanje
  • voda

Pudinge pomišat sa šećerom i pola dcl mlijeka (prema uputama ) i skuhati u 7 dcl mlijeka.U ohlađen puding dodat aromu vanilije i pjenasto izrađen margarin sa šećerom u prahu te izmješat da dobijete lipu homogenu smjesu,ostavit u frižider 15 min.

Još  topli biskvit rezati pomoću kalupića u krugove (ili uz pomoć čaše veličina po izboru)

pomoću vrećice za zamrzavanje ili šprice sa većim nastavkom stavljati kremu na krugove (obilato) i poklopit drugim krugom te lagano pritisnuti.tako napuniti sve krugiće te  napunjene okolo obložiti kremom .Ja sam pomoću vrećice i tankog nastavka napravila obod na vrhu šubarica tako da mi se čokolada poslije razljevala taman do ruba.Uvaljati ih u kokos  i praznine napuniti pomoću žličice čokoladom koju smo rastopili sa 2-3 žlice vode .Ohladit i uživat.

Prosjek: 4.3 (+8)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Torta sa šumskim voćem - PROČITAJTE Kao raffaelo - PROČITAJTE Kolačić s kruškama - PROČITAJTE Moja novogodišnja torta - PROČITAJTE Zlajina torta 2 - PROČITAJTE