Šubarice / ruske kape
BISKVIT :
- 5 jaja
- 20 dag šećera
- 1 vanilijin šećer
- 1 dcl ulja
- 1 dcl vruće vode
- 25 dag brašna
- 1 prašak za pecivo
- aroma vanilije
Od bjeljanjaka napravit čvrst snijeg .
Žumanjke pjenasto izmiksat sa šećerom i vanilijin šečerom dodat lagano ulje i vodu,aromu vanilije te prosijano brašno sa praškom za pecivo.Na kraju lagano kuhačom umješat snijeg od bjeljanjaka. Staviti u veliki pleh od pećnice obložen papirom za pečenje (moja pećnica je valike xl pećnica tako da sam taman dobila debljinu koju sam željela ako su vam pećnice manje onda slobodno dodate još jedno jaje i razdvojite tijesto u dva pleha) Peći na 180 stupnjeva 10-15 min (provjeriti čačkalicom)
KREMA :
- 2 pudinga od vanilije
- 7 dcl mlijeka plus pola deci za izmješat puding
- aroma vanilije
- 10 dag šećera u prahu
- 10 dag margarina
I JOŠ :
- 10-20 dag kokosa
- čokolada za kuhanje
- voda
Pudinge pomišat sa šećerom i pola dcl mlijeka (prema uputama ) i skuhati u 7 dcl mlijeka.U ohlađen puding dodat aromu vanilije i pjenasto izrađen margarin sa šećerom u prahu te izmješat da dobijete lipu homogenu smjesu,ostavit u frižider 15 min.
Još topli biskvit rezati pomoću kalupića u krugove (ili uz pomoć čaše veličina po izboru)
pomoću vrećice za zamrzavanje ili šprice sa većim nastavkom stavljati kremu na krugove (obilato) i poklopit drugim krugom te lagano pritisnuti.tako napuniti sve krugiće te napunjene okolo obložiti kremom .Ja sam pomoću vrećice i tankog nastavka napravila obod na vrhu šubarica tako da mi se čokolada poslije razljevala taman do ruba.Uvaljati ih u kokos i praznine napuniti pomoću žličice čokoladom koju smo rastopili sa 2-3 žlice vode .Ohladit i uživat.
- Sastojci: jaja / čokolada / margarin / puding / čokolada za kuhanje