Šubarice / ruske kape
 
        BISKVIT :
- 5 jaja
- 20 dag šećera
- 1 vanilijin šećer
- 1 dcl ulja
- 1 dcl vruće vode
- 25 dag brašna
- 1 prašak za pecivo
- aroma vanilije
Od bjeljanjaka napravit čvrst snijeg .
Žumanjke pjenasto izmiksat sa šećerom i vanilijin šečerom dodat lagano ulje i vodu,aromu vanilije te prosijano brašno sa praškom za pecivo.Na kraju lagano kuhačom umješat snijeg od bjeljanjaka. Staviti u veliki pleh od pećnice obložen papirom za pečenje (moja pećnica je valike xl pećnica tako da sam taman dobila debljinu koju sam željela ako su vam pećnice manje onda slobodno dodate još jedno jaje i razdvojite tijesto u dva pleha) Peći na 180 stupnjeva 10-15 min (provjeriti čačkalicom)
KREMA :
- 2 pudinga od vanilije
- 7 dcl mlijeka plus pola deci za izmješat puding
- aroma vanilije
- 10 dag šećera u prahu
- 10 dag margarina
I JOŠ :
- 10-20 dag kokosa
- čokolada za kuhanje
- voda
Pudinge pomišat sa šećerom i pola dcl mlijeka (prema uputama ) i skuhati u 7 dcl mlijeka.U ohlađen puding dodat aromu vanilije i pjenasto izrađen margarin sa šećerom u prahu te izmješat da dobijete lipu homogenu smjesu,ostavit u frižider 15 min.
Još topli biskvit rezati pomoću kalupića u krugove (ili uz pomoć čaše veličina po izboru)
pomoću vrećice za zamrzavanje ili šprice sa većim nastavkom stavljati kremu na krugove (obilato) i poklopit drugim krugom te lagano pritisnuti.tako napuniti sve krugiće te napunjene okolo obložiti kremom .Ja sam pomoću vrećice i tankog nastavka napravila obod na vrhu šubarica tako da mi se čokolada poslije razljevala taman do ruba.Uvaljati ih u kokos i praznine napuniti pomoću žličice čokoladom koju smo rastopili sa 2-3 žlice vode .Ohladit i uživat.
 
         
         
         
         
         
         
        - Sastojci: jaja / čokolada / margarin / puding / čokolada za kuhanje

 
 
 
 
 
 
          





 Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
 Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom... Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
 Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu... Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
 Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško.... Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
 Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici... Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
 Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35... Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
 Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg... IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
 IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca... Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
 Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih... Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
 Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg... LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
 LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...