Slani vinćoli na svetojelenski
Pravi ljetni krepak i osvježavajući obrok
s popisa jela za certificiranja restorana prema autohtonim recepturama iz Crikvenice.
Sastojci
- 0,50 kg fileta slanog inćuna
- 1,50 kg krumpira
- 0,70 kg lisnate salate (rukola, radić, matovilac, indivija)
- Maslinovo ulje
- Vinski ocat
- Sol
- Sjeckani peršin po okusu
Priprema
Krumpir skuhati u kori, oguliti i narezati na ploške. Očisitit salatu pa dodati u kuhani krumpir. Sve zajedno začinimo uljem, octom i solju. Na sredinu tanjura staviti krumpir i salatu, a oko toga filete slanih inćuna. Sve posuti sjeckanim peršinom.
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / ribe i plodovi mora
- Sastojci: krumpir / maslinovo ulje / peršin / rikula
SVIDJA MI SE