Slani vinćoli na svetojelenski
Pravi ljetni krepak i osvježavajući obrok
s popisa jela za certificiranja restorana prema autohtonim recepturama iz Crikvenice.
Sastojci
- 0,50 kg fileta slanog inćuna
- 1,50 kg krumpira
- 0,70 kg lisnate salate (rukola, radić, matovilac, indivija)
- Maslinovo ulje
- Vinski ocat
- Sol
- Sjeckani peršin po okusu
Priprema
Krumpir skuhati u kori, oguliti i narezati na ploške. Očisitit salatu pa dodati u kuhani krumpir. Sve zajedno začinimo uljem, octom i solju. Na sredinu tanjura staviti krumpir i salatu, a oko toga filete slanih inćuna. Sve posuti sjeckanim peršinom.
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje / ribe i plodovi mora
- Sastojci: krumpir / maslinovo ulje / peršin / rikula







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
SVIDJA MI SE