Bananita

Autor: IBEBEK   (palac x 5448) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Biskvit 9 jaja 9 žlica šećera 9 žlica mljevenih oraha 2 žlice brašna 1/2 vrećice praska za pecivo Krema 1 litra mlijeka 2 pudinga sa okusom vanilije 4 žlice brašna/ vrhom pune šećera po ukusu/zavisi od slatkosti pudinga 2 vrećice Bourbon vanilije 250 grama maslaca 2 žlice šećera u prahu čokoladna glazura 120 grama čokolade za kuhanje 80 grama maslaca 8 žlica slatkog vrhnja i još 6 banana 400 ml slatkog vrhnja 2 krem-fixa 1 limun sok Priprema Biskvit Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Izlupati bjelanjke u čvrsti snijeg, dodati šećer, jedan po jedan žumanjak, miksati da dobijete gustu smjesu. Pomiješajte orahe, brašno i prašak te pažljivo dodajte smjesi od jaja. Peci u limu od pećnice. Hladan biskvit presjeci na dva dijela pa dobijemo dvije iste trake. Krema Pomiješati brašno, puding i vaniliju sa malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati sa šećerom ( količina po želji ) i u kipuće dodati puding. Kremu ohladiti, ponekad promiješati da se ne stvori korica. Pjenasto izraditi maslac sa šećerom u prahu. Postepeno dodavati puding koji bi trebao biti sobne temperature. Na tacu staviti jedan biskvit, na njega podijeliti polovinu kreme. Na kremu dolazi drugi biskvit te druga polovina kreme. Banane oguliti i vodoravno razrezati na pola, te ih provuci kroz limunov sok. Poslagati ih po gornjem sloju kreme. Banane malo rukom ispraviti da budu “ravnije”. Kad ste stavili banane, bogato ih zalijte sa čokoladnim preljevom. Gornji dio kolaca ( kremu i banane ) omotati sa aluminijskom folijom, da vam se čokolada ne bi previše slijevala sa kolaca. Banane moraju biti dobro zalivene čokoladom da ne pocrne. Ohladiti i ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem. Ako volite slatki greh (tekuću čokoladu) prije samog posluživanja išarajte čokoladu po kolaču i uživajte. Količina čokoladne glazure ovisi o veličini banana…ako su manje banane ode vise čokolade jer ima vise mjesta između njih. Ljepše je ako banane nisu jako velike. Onda ih stane 6 polovina u širinu i 2 u duzinu.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+931)

Sastojci

Biskvit

  • 9 jaja
  • 9 žlica šećera
  • 9 žlica mljevenih oraha
  • 2 žlice brašna
  • 1/2 vrećice praska za pecivo

Krema

  • 1 litra mlijeka
  • 2 pudinga sa okusom vanilije
  • 4 žlice brašna/ vrhom pune
  • šećera po ukusu/zavisi od slatkosti pudinga
  • 2 vrećice Bourbon vanilije
  • 250 grama maslaca
  • 2 žlice šećera u prahu
  • čokoladna glazura
  • 120 grama čokolade za kuhanje
  • 80 grama maslaca
  • 8 žlica slatkog vrhnja

i još

  • 6 banana
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 2 krem-fixa
  • 1 limun sok

Priprema

Biskvit
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Izlupati bjelanjke u čvrsti snijeg, dodati šećer, jedan po jedan žumanjak, miksati da dobijete gustu smjesu. Pomiješajte orahe, brašno i prašak te pažljivo dodajte smjesi od jaja.
Peci u limu od pećnice. Hladan biskvit presjeci na dva dijela pa dobijemo dvije iste trake.

Krema
Pomiješati brašno, puding i vaniliju sa malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati sa šećerom ( količina po želji ) i u kipuće dodati puding. Kremu ohladiti, ponekad promiješati da se ne stvori korica.
Pjenasto izraditi maslac sa šećerom u prahu. Postepeno dodavati puding koji bi trebao biti sobne temperature.

Na tacu staviti jedan biskvit, na njega podijeliti polovinu kreme. Na kremu dolazi drugi biskvit te druga polovina kreme.
Banane oguliti i vodoravno razrezati na pola, te ih provuci kroz limunov sok. Poslagati ih po gornjem sloju kreme. Banane malo rukom ispraviti da budu “ravnije”. Kad ste stavili banane, bogato ih zalijte sa čokoladnim preljevom. Gornji dio kolaca ( kremu i banane ) omotati sa aluminijskom folijom, da vam se čokolada ne bi previše slijevala sa kolaca. Banane moraju biti dobro zalivene čokoladom da ne pocrne. Ohladiti i ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem. Ako volite slatki greh (tekuću čokoladu) prije samog posluživanja išarajte čokoladu po kolaču i uživajte.
Količina čokoladne glazure ovisi o veličini banana…ako su manje banane ode vise čokolade jer ima vise mjesta između njih. Ljepše je ako banane nisu jako velike. Onda ih stane 6 polovina u širinu i 2 u duzinu.

 

Prosjek: 4 (+931)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)