175 g margarina
150 g šećera u prahu
200 g brašna
3 jaja
25 g kakaa
na vrh noža soli
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
3 žlice ruma
3 žlice mlijeka
Margarin sobne temperature izmiješati sa100 g šećera u prahu, vanilin šećerom i solju.Kad je pjenasto dodati jedan po jedan žumanjak i na kraju dodati mlijeko i rum.Bjelanjke pjenasto umutiti s 50 g šećera u prahu , brašno pomiješati s kakaom i praškom za pecivo i naizmjenično s bjelanjkom ručno umiješati u smjesu s margarinom. Peći na 180 °C oko 30 min.
Krema
5 banana
0,5 dl vrhnja za šlag
10 dag čokolade
2 šlag fixa
sok 1 limuna
3 žlice marmelade
Čokoladu narezati na sitne kockice i 1 bananu isto izrezati na sitnije komadiće i preliti limunovim sokom.Od vrhnja napraviti šlag i dodati šjag fix, te čokoladu i banane.
Priprema
Na pečenom biskvitu nožem označiti rub od 1,5 - 2 cm, ostatak biskvita do pola dubine izdubiti žličicom,tako da ostane podloga, a gore samo okvir biskvita debljine 1,5 - 2 cm.Podlogu biskvita premazati marmeladom, na to posložiti banane.Banane prerezati na pola i svaku polovicu još prepoloviti po duljini,preliti ih sokom od limuna i gusto posložiti na podlogu.
Na to nanijeti kremu u obliku kupole (treba malo namazati i rub biskvita) , a na oblikovanu kremu prstima nježno utapkati mrvice biskvita koje smo prethodno izdubili. Ukrasiti po želji.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Našla sam ovu tortu prije par dana na stranici gđe: Ljiljane Nieder i učinila mi se zanimljivom za probati, a vrlo je dojmljiva i vizuelno.
Biskvit
- 175 g margarina
- 150 g šećera u prahu
- 200 g brašna
- 3 jaja
- 25 g kakaa
- na vrh noža soli
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 3 žlice ruma
- 3 žlice mlijeka
Margarin sobne temperature izmiješati sa100 g šećera u prahu, vanilin šećerom i solju.Kad je pjenasto dodati jedan po jedan žumanjak i na kraju dodati mlijeko i rum.Bjelanjke pjenasto umutiti s 50 g šećera u prahu , brašno pomiješati s kakaom i praškom za pecivo i naizmjenično s bjelanjkom ručno umiješati u smjesu s margarinom. Peći na 180 °C oko 30 min.
Krema
- 5 banana
- 0,5 dl vrhnja za šlag
- 10 dag čokolade
- 2 šlag fixa
- sok 1 limuna
- 3 žlice marmelade
Čokoladu narezati na sitne kockice i 1 bananu isto izrezati na sitnije komadiće i preliti limunovim sokom.Od vrhnja napraviti šlag i dodati šjag fix, te čokoladu i banane.
Priprema
Na pečenom biskvitu nožem označiti rub od 1,5 - 2 cm, ostatak biskvita do pola dubine izdubiti žličicom,tako da ostane podloga, a gore samo okvir biskvita debljine 1,5 - 2 cm.Podlogu biskvita premazati marmeladom, na to posložiti banane.Banane prerezati na pola i svaku polovicu još prepoloviti po duljini,preliti ih sokom od limuna i gusto posložiti na podlogu.
Na to nanijeti kremu u obliku kupole (treba malo namazati i rub biskvita) , a na oblikovanu kremu prstima nježno utapkati mrvice biskvita koje smo prethodno izdubili. Ukrasiti po želji.
Link izvora / potpis autora: Ljiljana Nieder