Uskrsna krtica torta

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 85025) |moji recepti

0
175 g margarina 150 g šećera u prahu 200 g brašna 3 jaja 25 g kakaa na vrh noža soli 1 vanilin šećer 1 prašak za pecivo 3 žlice ruma 3 žlice mlijeka Margarin sobne temperature  izmiješati sa100 g šećera u prahu, vanilin šećerom i solju.Kad je pjenasto dodati jedan po jedan žumanjak i na kraju dodati mlijeko i rum.Bjelanjke pjenasto umutiti s 50 g šećera u prahu , brašno pomiješati s kakaom i praškom za pecivo i naizmjenično s bjelanjkom ručno umiješati u smjesu s margarinom. Peći na 180 °C oko 30 min. Krema 5 banana 0,5 dl vrhnja za šlag 10 dag čokolade 2 šlag fixa sok 1 limuna 3 žlice marmelade       Čokoladu narezati na sitne kockice i 1 bananu isto izrezati na sitnije komadiće i preliti limunovim sokom.Od vrhnja napraviti šlag i dodati šjag fix, te čokoladu i banane. Priprema Na pečenom biskvitu nožem označiti rub od 1,5 - 2 cm, ostatak biskvita do pola dubine izdubiti žličicom,tako da ostane podloga, a gore samo okvir biskvita debljine 1,5 - 2 cm.Podlogu biskvita premazati marmeladom, na to posložiti banane.Banane prerezati na pola i svaku polovicu još prepoloviti po duljini,preliti ih sokom od limuna i gusto posložiti na podlogu. Na to nanijeti kremu u obliku kupole (treba malo namazati i rub biskvita) , a na oblikovanu kremu prstima nježno utapkati mrvice biskvita koje smo prethodno izdubili. Ukrasiti po želji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Našla sam ovu tortu prije par dana na stranici gđe: Ljiljane Nieder i učinila mi se zanimljivom za probati, a vrlo je dojmljiva i vizuelno.
Recepti - 7 - slika

Biskvit

  • 175 g margarina
  • 150 g šećera u prahu
  • 200 g brašna
  • 3 jaja
  • 25 g kakaa
  • na vrh noža soli
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 žlice ruma
  • 3 žlice mlijeka

Margarin sobne temperature  izmiješati sa100 g šećera u prahu, vanilin šećerom i solju.Kad je pjenasto dodati jedan po jedan žumanjak i na kraju dodati mlijeko i rum.Bjelanjke pjenasto umutiti s 50 g šećera u prahu , brašno pomiješati s kakaom i praškom za pecivo i naizmjenično s bjelanjkom ručno umiješati u smjesu s margarinom. Peći na 180 °C oko 30 min.

Krema

  • 5 banana
  • 0,5 dl vrhnja za šlag
  • 10 dag čokolade
  • 2 šlag fixa
  • sok 1 limuna
  • 3 žlice marmelade

      Čokoladu narezati na sitne kockice i 1 bananu isto izrezati na sitnije komadiće i preliti limunovim sokom.Od vrhnja napraviti šlag i dodati šjag fix, te čokoladu i banane.

Priprema

Na pečenom biskvitu nožem označiti rub od 1,5 - 2 cm, ostatak biskvita do pola dubine izdubiti žličicom,tako da ostane podloga, a gore samo okvir biskvita debljine 1,5 - 2 cm.Podlogu biskvita premazati marmeladom, na to posložiti banane.Banane prerezati na pola i svaku polovicu još prepoloviti po duljini,preliti ih sokom od limuna i gusto posložiti na podlogu.

Na to nanijeti kremu u obliku kupole (treba malo namazati i rub biskvita) , a na oblikovanu kremu prstima nježno utapkati mrvice biskvita koje smo prethodno izdubili. Ukrasiti po želji.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Ljiljana Nieder
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)