6 žutanjaka
15 dag šećera
12 dag brašna
6 bjelanjaka
Krema:
1 puding od vanilije
4 dcl mlijeka
25 dag maslaca
25 dag šećera
25 dag oraha
Nadjev:
1 kg banana
Postupak pripreme
Izraditi meku, glatku masu tijesta od pjenasto izmiksanih žutanjaka sa šećerom, dodajući brašno. U masu na kraju umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu podijeliti na 5 dijelova i ispeći 5 kora. Peći na temperaturi 220 °C.
Četiri kore premazati kremom i na svaku rasporediti banane, izrezane na kolutiće. Kore složiti jednu na drugu. Gornju površinu prekriti petom korom. Sve vanjske površine premazati preostalom kremom.
KREMA: U vrelom mlijeku izraditi puding od vanilija. Puding ostaviti da se hladi i u gustu hladnu masu pudinga umiješati posebno pjenasto izrađen maslac sa šećerom. Na kraju dodati mljevene orahe i sve zajedno izmiješati.
NAPOMENA: Tortu raditi jedan do dva dana ranije i ostaviti je u hladnjaku da kore omekšaju.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+1)
Sastojci
- 6 žutanjaka
- 15 dag šećera
- 12 dag brašna
- 6 bjelanjaka
Krema:
- 1 puding od vanilije
- 4 dcl mlijeka
- 25 dag maslaca
- 25 dag šećera
- 25 dag oraha
Nadjev:
Postupak pripreme
Izraditi meku, glatku masu tijesta od pjenasto izmiksanih žutanjaka sa šećerom, dodajući brašno. U masu na kraju umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Masu podijeliti na 5 dijelova i ispeći 5 kora. Peći na temperaturi 220 °C.
Četiri kore premazati kremom i na svaku rasporediti banane, izrezane na kolutiće. Kore složiti jednu na drugu. Gornju površinu prekriti petom korom. Sve vanjske površine premazati preostalom kremom.
KREMA: U vrelom mlijeku izraditi puding od vanilija. Puding ostaviti da se hladi i u gustu hladnu masu pudinga umiješati posebno pjenasto izrađen maslac sa šećerom. Na kraju dodati mljevene orahe i sve zajedno izmiješati.
NAPOMENA: Tortu raditi jedan do dva dana ranije i ostaviti je u hladnjaku da kore omekšaju.
Torta izgleda veoma ukusno i jednostavno. Prvom prilikom cu je probati.
Mediteranka2