Svježe cijeđeni sok!

Želite dozu vrlo djelotvornih hranjivih tvari kako biste funkcionirali maksimalno dobro? Ne morate tražiti dalje.

Dodajte u svoj život svježe cjeđeni sok!

Uz užurbanost i svakodnevne stresne pokušaje da svoj posao, druženja, tjelesne aktivnosti, bavljenja djecom ili što već uklopimo u svoj raspored, imamo vrlo malo vremena za razmišljanje o gorivu koje koristimo za održavanje svih tih aktivnosti.
Jedemo voće i povrće, težimo ispravnoj ravnoteži bjelančevina i nerafiniranih ugljikohidrata, nastojimo jesti što manje šećera i pazimo na unos masnoća.
Ali, ako toj mješavini dodamo svježe iscijeđene sokove, dobivamo mnogo više. Kuhanje bilo koje namirnice djelomično uništava njezinu hranjivu vrijednost, pa nam cijeđenje sirovog voća i povrća omogućuje dobar početak zdrave prehrane. Iznimno važni enzimi odgovorni za apsorpciju hrane malokad prežive proces kuhanja. Ali zato im proces cijeđenja pogoduje!

Zašto je cijeđenje sokova toliko sjajno?

Dok cijedite svježe voće i povrće, trenutno oslobađate vrijedne hranjive tvari kojima je prebogato: ne samo enzime nego i vitamine, minerale, antioksidanse i elemente u tragovima. A budući da su već oslobođeni iz vlaknastih membrana voća ili povrća, spremni su za apsorpciju u vašemu tijelu bez trošenja vremena i energije na njihovu probavu. Uzmimo za primjer beta karoten. Ako pojedete mrkvu, unosite oko 1 posto te tvari za jačanje imuniteta. A ako mrkvu iscijedite? Zapanjujućih 100 posto!

Uz zadržavanje svih hranjivih tvari, cijeđenjem soka iskorištavamo i dragocjen sadržaj vode, prijeko potrebne za život. Naš se mozak sastoji od 80 posto vode i svi znamo koliko je važno održavati primjerenu količinu tekućine u mozgu – ali i u ostatku tijela.

A što više radimo, to manje vremena želimo trošiti na pripremu hrane. Dakle, kako pripremiti voće i povrće za cijeđenje? Operite ga, uklonite velike koštice ili debelu koru… i to je to!

Dakako, svu tu pripremu mogli bismo izbjeći uzimanjem dodataka prehrani. Ali, dokazano je da je hranjive tvari mnogo bolje uzimati iz hrane nego iz bočice – a osim toga, to uopće nije zabavno! Okusi, teksture i divna raznovrsnost kombinacija voća i povrća koje možete postići u vlastitoj kuhinji čine cijeđenje sokova toliko ugodnim dijelom dana. Cijeđenje sokova vrlo je lako uvesti u plan zdrave prehrane, a dobrobiti ćete osjetiti tako brzo da ćete vjerojatno zažaliti što s time niste počeli prije.Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Superzelenilo - PROČITAJTE Zelena vitkost - PROČITAJTE Osnovni recept za tjesteninu tipa tagliatelle - PROČITAJTE Začin od povrća - PROČITAJTE Zimnica - PROČITAJTE
1