Varivo od vrganja

recepti_bez_slike
30 dag vrganja 10 dag mesnate suhe slanine 1 glavica luka 2 češnja češnjaka 1 zelena paprika babura 2 rajčice 3 krumpira 2 žlice kiselog vrhnja 1 jaje mljevena crvena paprika (slatka) 1 grančica peršinovog lista ulje, vegeta, papar, sol Priprema: Vrganje očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na zagrijanom ulju popržite na kockice narezanu slaninu, zatim dodajte nasjeckani luk i nasjeckani i zgnječeni češnjak, očišćenu i narezanu papriku, oguljene i narezane rajčice i kratko vrijeme pržite, a zatim dodajte narezane vrganje, posolite, popaprite, pospite mljevenom paprikom i vegetom, pa sve zajedno pirjajte oko 10 minuta. Tada dodajte oguljen i na kockice narezan krumpir, zalijte vodom da sve bude pokriveno, pa kuhajte na srednjoj vatri dok sve ne omekša. Za vrijeme kuhanja, po potrebi, dolijte malo tople vode. U zgotovljeno varivo umiješajte kiselo vrhnje s umućenim jajem, ali ne dopustite da zakipi. Pospite nasjeckanim peršinovim listom i poslužite uz domaći kukuruzni kruh.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.2 (+6) ‹ Gulaš od vrganja s kobasicama najbolji recept
Ljubitelji juhe od gljiva moraju isprobati ovu malo zgusnutu verziju!

Sastojci:

  • 30 dag vrganja
  • 10 dag mesnate suhe slanine
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 zelena paprika babura
  • 2 rajčice
  • 3 krumpira
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 jaje
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • 1 grančica peršinovog lista
  • ulje, vegeta, papar, sol

Priprema:

Vrganje očistite, operite i narežite na tanke listiće. Na zagrijanom ulju popržite na kockice narezanu slaninu, zatim dodajte nasjeckani luk i nasjeckani i zgnječeni češnjak, očišćenu i narezanu papriku, oguljene i narezane rajčice i kratko vrijeme pržite, a zatim dodajte narezane vrganje, posolite, popaprite, pospite mljevenom paprikom i vegetom, pa sve zajedno pirjajte oko 10 minuta. Tada dodajte oguljen i na kockice narezan krumpir, zalijte vodom da sve bude pokriveno, pa kuhajte na srednjoj vatri dok sve ne omekša. Za vrijeme kuhanja, po potrebi, dolijte malo tople vode. U zgotovljeno varivo umiješajte kiselo vrhnje s umućenim jajem, ali ne dopustite da zakipi. Pospite nasjeckanim peršinovim listom i poslužite uz domaći kukuruzni kruh.

 

Prosjek: 4.2 (+6)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika pero's

odličan recept