Pogača nadjevena sirom

recepti_bez_slike
1,5 dl vode svježi kvasac 1 žličica šećera 500 g oštrog brašna 1 dl jogurta žličica soli 2 jaja 3 žlice ulja 25 dag margarina 2 žumanjka Nadjev: 10 dag sira Priprema: U mlakoj vodi razmutite kvasac i žličicu šećera. Ostavite ga na toplome mjestu da se digne. Prosijte brašno i u sredini napravite udubljenje. Stavite u njega kvasac, jogurt, sol, jaja i ulje te zamijesite tijesto. Podijelite ga na šest loptica. Svaku lopticu razvucite na veličinu tanjura i namažite margarinom. Srtavite ih jednu na drugu i razvaljajte tanko tijesto. Zatim ga podijelite na 16 dijelova. Nadjenite ga sirom ili nadjevom prema želji. Dijelove zamotajte kao kornate za sladoled. Slažite ih jedan do drugog u okrugli oblik te premažite tučenim žumanjcima. Pecite 60 minuta na 200 stupnjeva. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+1) ‹ Pogača cvet najbolji recept Pogača nadjevena sirom ›

Sastojci:

  • 1,5 dl vode
  • svježi kvasac
  • 1 žličica šećera
  • 500 g oštrog brašna
  • 1 dl jogurta
  • žličica soli
  • 2 jaja
  • 3 žlice ulja
  • 25 dag margarina
  • 2 žumanjka
  • Nadjev:
  • 10 dag sira

Priprema:

U mlakoj vodi razmutite kvasac i žličicu šećera. Ostavite ga na toplome mjestu da se digne. Prosijte brašno i u sredini napravite udubljenje. Stavite u njega kvasac, jogurt, sol, jaja i ulje te zamijesite tijesto. Podijelite ga na šest loptica. Svaku lopticu razvucite na veličinu tanjura i namažite margarinom. Srtavite ih jednu na drugu i razvaljajte tanko tijesto. Zatim ga podijelite na 16 dijelova. Nadjenite ga sirom ili nadjevom prema želji. Dijelove zamotajte kao kornate za sladoled. Slažite ih jedan do drugog u okrugli oblik te premažite tučenim žumanjcima. Pecite 60 minuta na 200 stupnjeva.

Prosjek: 4 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)