Kruška u crnom vinu i Košarice od đumbira i meda

Autor: dada   (palac x 4173) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
(Normativ na 1 krušku) 1 zelenija kruška s peteljkom 1 jušna žl.šećera crnog vina toliko da pokrije krušku začini: klinčić, muškantni oraščić i cimet PRIGOTOVLJAVANJE: Krušku pažljivo očistiti od kore,dodati šećer i zaliti crnim vinom da pliva.Dodati muš.oraščić,cimet i klinčić.Kuhati dok ne omekša.ohladiti. KOŠARICE: SASTAV: 10dag šećera u prahu 10 dag maslaca 8 jušni žl.meda 10dag brašna 1 juš.žl.đumbira PRIGOTOVLJAVANJE: Šećer, maslac i med umješati na toplo, dodati brašno pa đumbir. Nastaviti mješati dok se ne pojave mjehurići. Oblike izlijevati na masni papir i staviti peći na 200 C oko 2-3min. Toplo oblikovati. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.7 (+3)
Bajka...
Recepti - 6 - slika

SASTAV:

(Normativ na 1 krušku)

  • 1 zelenija kruška s peteljkom
  • 1 jušna žl.šećera
  • crnog vina toliko da pokrije krušku
  • začini: klinčić, muškantni oraščić i cimet

PRIGOTOVLJAVANJE:

Krušku pažljivo očistiti od kore,dodati šećer i zaliti crnim vinom da pliva.Dodati muš.oraščić,cimet i klinčić.Kuhati dok ne omekša.ohladiti.

KOŠARICE:

SASTAV:

  • 10dag šećera u prahu
  • 10 dag maslaca
  • 8 jušni žl.meda
  • 10dag brašna
  • 1 juš.žl.đumbira

PRIGOTOVLJAVANJE:

Šećer, maslac i med umješati na toplo, dodati brašno pa đumbir. Nastaviti mješati dok se ne pojave mjehurići. Oblike izlijevati na masni papir i staviti peći na 200 C oko 2-3min. Toplo oblikovati.

Prosjek: 4.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)