Knedle od jabuka u želeu od vina

Autor: tatjana   (palac x 18772) |moji recepti

5
4 jabuke 10 dkg keksa Petit Beurre 5 dkg krušnih mrvica 10 dkg šećera 10 dkg maslaca cimet po ukusu muškatni oraščić po ukusu Priprema Odabrati fine, reske jabuke koje prvo treba dobro oprati, potom oguliti i krupno naribati (kao za štrudlu). Ribane jabuke pirjati na maslacu dok ne ispari višak vode, maknuti s vatre i ohladiti. Petit Beurre keksa usitniti u mrvice i izmiješati s krušnim mrvicama pa dodati u ohlađene jabuke zajedno s maslacem i šećerom. Po ukusu dodati cimet i muškatni oraščić. Aroma će biti jača ukoliko cimet i muškatni oraščić ribate neposredno u smjesu, nego ako koristite začine u prahu. Sastojci za žele od vina 4 dcl crnog vina 10 dkg šećera 1 štapić cimeta 2 vrećice kremfixa Priprema Vino prokuhati sa šećerom i cimetom 10-ak minuta da se tako da ispari voda i okus postane intenzivan. Maknut s vatre i ohladiti pa tek u potpuno ohlađeno vino dodati kremfix. Žele od vina preliti preko knedli od jabuka. Dodatno tanjur na kojem poslužujete možete ukrasiti i cimetom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+317) ‹ Domaće knedle od šljiva najbolji recept Knedle od kruha s pečenom puretinom ›
Lagani, osvježavajući desert od jabuka jednostavno se pripremi. Čak i početnici ne mogu zabrljati ovaj recept, a slasticom će zadiviti svoje goste i ukućane. Knedle je najbolje držati u hladnjaku par sati prije posluživanja, tako da je idealan za tople dane kao i nakon desert nakon obilnijeg obroka.
Recepti - 1 - slika

Količina namirnica iz recepta dovoljna je za četiri knedle odnosno osobe, a ukoliko vam treba više, jednostavno povećajte sve sastojke u jednakom omjeru.

Sastojci za knedle

  • 4 jabuke
  • 10 dkg keksa Petit Beurre
  • 5 dkg krušnih mrvica
  • 10 dkg šećera
  • 10 dkg maslaca
  • cimet po ukusu
  • muškatni oraščić po ukusu

Priprema

Odabrati fine, reske jabuke koje prvo treba dobro oprati, potom oguliti i krupno naribati (kao za štrudlu). Ribane jabuke pirjati na maslacu dok ne ispari višak vode, maknuti s vatre i ohladiti.
Petit Beurre keksa usitniti u mrvice i izmiješati s krušnim mrvicama pa dodati u ohlađene jabuke zajedno s maslacem i šećerom. Po ukusu dodati cimet i muškatni oraščić. Aroma će biti jača ukoliko cimet i muškatni oraščić ribate neposredno u smjesu, nego ako koristite začine u prahu.

Sastojci za žele od vina

  • 4 dcl crnog vina
  • 10 dkg šećera
  • 1 štapić cimeta
  • 2 vrećice kremfixa

Priprema

Vino prokuhati sa šećerom i cimetom 10-ak minuta da se tako da ispari voda i okus postane intenzivan. Maknut s vatre i ohladiti pa tek u potpuno ohlađeno vino dodati kremfix.

Žele od vina preliti preko knedli od jabuka. Dodatno tanjur na kojem poslužujete možete ukrasiti i cimetom.

Prosjek: 4 (+317)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)