Teletina u limunovom soku

Autor: tatjana   (palac x 10666) |moji recepti

7
80 dkg teletine 20 dkg slanine narezane na tanke listiće 10 dkg krušnih mrvica sok od jednog limuna 10 dkg maslaca 1/2 l vrhnja za kuhanje sol, papar i muškatni oraščić po ukusu Priprema Teletinu narezati na odreske i svaki odrezak prekriti tanko narezanom slaninom pa sve zajedno lagano natući i uvaljati u mrvice. Odreske popržiti na maslacu, maknuti s vatre, staviti u lonac pa preliti vrhnjem za kuhanje, sokom od jednog limuna te začiniti po ukusu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+701)
Iza ovog jednostavnog imena krije se fino aromatično jelo. Ako baš trebate dodatnu preporuku kako biste isprobali ovaj recept onda bi dovoljan argument trebao biti da smo ga dobili od Zlatko Puntjar vlasnik legendarnog zagrebačkog restorana "Stari Puntjar"
Recepti - 2 - slika

Sastojci

  • 80 dkg teletine
  • 20 dkg slanine narezane na tanke listiće
  • 10 dkg krušnih mrvica
  • sok od jednog limuna
  • 10 dkg maslaca
  • 1/2 l vrhnja za kuhanje
  • sol, papar i muškatni oraščić po ukusu

Priprema

Teletinu narezati na odreske i svaki odrezak prekriti tanko narezanom slaninom pa sve zajedno lagano natući i uvaljati u mrvice.

Odreske popržiti na maslacu, maknuti s vatre, staviti u lonac pa preliti vrhnjem za kuhanje, sokom od jednog limuna te začiniti po ukusu.

Prosjek: 5 (+701)
  • Vrijeme pripreme: 1 sat
  • Broj osoba: 4
  • Vaše oznake (tagovi): mesno jelo
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Artis's

Nepredvidiv spoj teletine s limunovim sokom daje jedan specifičan okus teletini i još kada je sve začinjeno muškatnim oraščićem mislim da je ovo vrhunsko jelo. Mogu samo nadodati da na ovakvu kombinaciju jela odlično paše mrkva. Možete mrkvu sitno nasjeckati ili još bolje naribati te je zatim malo popržiti sa slaninom na tavi te zatim dodati ostatak po receptu.