Uštipci od krupice

Autor: LanaM   (palac x 22253) |moji recepti

0
200 g. krupice (griz) 5 dcl mlijeka 2 žlice smeđeg šećera naribana kora 1 limuna naribana kora 1 naranče 2 jaja 50 g mrvica od keksa petit beuerre 50 g marmelade od malina sol Priprema: U lonac uliti mlijeko od kojeg ste odvojili 2 žlice (i ostavite sa strane), 1 dcl vode, šećer, naribanu koricu limuna i naranče i malo soli. Kuhati otklopljeno na slaboj vatri i postupno dodavati krupicu neprestano miješajući. Kad se smjesa zgusti, poklopiti i pojačati vatru i kuhati dok poklopac ne počne skakati od pritiska pare. Tada vatru ponovno smanjiti i kuhati još 7-8 minuta. Dva žumanca izmiješati s dvije žlice mlijeka. Maknuti lonac s vatre i pustiti da sva para izađe pa promiješati smjesu i ostaviti da se malo ohladi pa dodati umućene žumance s mlijekom. Smjesu od krupice staviti na malo navlaženu aluminijsku foliju i razvući ju na debljinu 2 centimetra i pustiti da se ohladi. Lagano razmutiti bjelanjke da se zapjene, ali se ne smije početi formirati u snijeg. Ohlađenu krupicu narezati na rombove, uvaljati ih u razmućeni bjelanjak pa u mrvice od keksa i lagano popržiti na zagrijanom maslacu. Ovako pripremljene uštipke posuti prah šećerom i poslužiti s marmeladom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Uštipci od krupice

 

Sastojci:

200 g. krupice (griz)
5 dcl mlijeka
2 žlice smeđeg šećera
naribana kora 1 limuna
naribana kora 1 naranče
2 jaja
50 g mrvica od keksa petit beuerre
50 g marmelade od malina
sol

Priprema:

U lonac uliti mlijeko od kojeg ste odvojili 2 žlice (i ostavite sa strane), 1 dcl vode, šećer, naribanu koricu limuna i naranče i malo soli. Kuhati otklopljeno na slaboj vatri i postupno dodavati krupicu neprestano miješajući.

Kad se smjesa zgusti, poklopiti i pojačati vatru i kuhati dok poklopac ne počne skakati od pritiska pare. Tada vatru ponovno smanjiti i kuhati još 7-8 minuta.

Dva žumanca izmiješati s dvije žlice mlijeka.

Maknuti lonac s vatre i pustiti da sva para izađe pa promiješati smjesu i ostaviti da se malo ohladi pa dodati umućene žumance s mlijekom. Smjesu od krupice staviti na malo navlaženu aluminijsku foliju i razvući ju na debljinu 2 centimetra i pustiti da se ohladi.

Lagano razmutiti bjelanjke da se zapjene, ali se ne smije početi formirati u snijeg.

Ohlađenu krupicu narezati na rombove, uvaljati ih u razmućeni bjelanjak pa u mrvice od keksa i lagano popržiti na zagrijanom maslacu.

Ovako pripremljene uštipke posuti prah šećerom i poslužiti s marmeladom.
 

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)