2 celera
100 g sira Fontine (ili Gruyere, ili Emmental)
2 žice domaćeg maslinovog ulja
sok od jednog limuna
sol i papar po ukusu
Celere očistiti, oprati i odstraniti listove. Stapke celera posoliti, popapriti, preliti limunovim sokom i zaliti s 3 žlice maslinovog ulja i ostaviti da odstoji sat vremena.
Ovako pripremljeni celer ocijediti pa staviti na nauljenu rešetku roštilja (ili roštilj tavu) i peći 10 minuta na jednoj strani, pa 5 minuta na drugoj. Kad su se obje strane zapekle, ponovno okrenuti i položiti tanko narezane ploščice sira, peći još otprilike 5 minuta da se sir otopi, izvaditi na pladanj za posluživanje i posuti mljevenim paprom po ukusu.
Poslužiti toplo, dok je sir još otopljen.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.4 (+5)
Sastojci
- 2 celera
- 100 g sira Fontine (ili Gruyere, ili Emmental)
- 2 žice domaćeg maslinovog ulja
- sok od jednog limuna
- sol i papar po ukusu
Celere očistiti, oprati i odstraniti listove. Stapke celera posoliti, popapriti, preliti limunovim sokom i zaliti s 3 žlice maslinovog ulja i ostaviti da odstoji sat vremena.
Ovako pripremljeni celer ocijediti pa staviti na nauljenu rešetku roštilja (ili roštilj tavu) i peći 10 minuta na jednoj strani, pa 5 minuta na drugoj. Kad su se obje strane zapekle, ponovno okrenuti i položiti tanko narezane ploščice sira, peći još otprilike 5 minuta da se sir otopi, izvaditi na pladanj za posluživanje i posuti mljevenim paprom po ukusu.
Poslužiti toplo, dok je sir još otopljen.
Ovo je super
Ovo je super