1 PAKOVNJE PURETINE
1 CIJELI KRUH
1 VEĆA ČAŠA MLIJEKA
2 JAJA
2 KOMADA KRANJSKE KOBASICE
3 KASIKE (ZA JUHU)BRASNA
PRIPREMA:
PURETINU STAVITI DA SE PEČE,PRETHODNO JE NAMAZATI DOBRO VEGETOM I POLITI SA SAMO MALO VINA I STAVITI DA SE PEČE.
(PO MOGUCNOSTI DA SE PEČE POKLOPLJENO).PEĆI 1.SAT NA NE PREJAKOJ TEMPERATURI.
KAD JE MESO PECENO OPET GA POLITI S MALO VODE I OSTAVITI DA STOJI POKLOPLJENO.
SMIJESA ZA KNEDLE:
1 KRUH
2 JAJA
2.KRANJSKE KOBASICE
PERŠINA PO ZELJI
3-4 CESNJA BIJELOG LUKA
3 KASIKE(ZA JUHU)BRASNA
1 VECA CASA MLIJEKA
PRIPREMA:
KRUH ISJECI NA KOMADICE I PRELITI GA S MLIJEKOM I PUSTITI DA ODSTOJI POLA SATA.
ZATIM IZREZATI 2. KRANJSKE KOBASICE I MALO IH POPRZITI NA MASTI I SVA TO POMIJESATI S VEC ODSTAJALIM KRUHOM.
ZATIM DODATI 3-4 CESNJA BIJELOG LUKA,PERSINA,2 JAJAI NA KRAJU 3 KASIKE PRASNA I SVE TO PROMIJESATI.
STAVITI U POSUDU VODE I POSOLITI I PUSTITI DA PROKUHA.
STAVITI U VODU NAPRAVLJENE KNEDLE I PUSTITI DA SE KUHAJU 15 MIN.
IZVADITI KNEDLE IZ VODE I NA MASNOCI NA KOJOJ SMO PEKLI PURETINU(MESNI SOK).U TAJ MESNI SOK UVALJAMO KNEDLE.
MA LJUDI TO VAM JE TAKO DOBRO,CAK BOLJE NEGO SAMO KAD IH KUHAMO PA IH SAMO IZVADIMO I DODAMO NEKOM GULASU.
ETO GA,DEKORIRAJTE I DOBAR TEK.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.7 (+3)
‹ Knedle od jabuka u želeu od vina
najbolji recept
Knedle sa šljivama ›
Ovo je moje današnje jelo i jako je ukusno.
SASTOJCI:
- 1 PAKOVNJE PURETINE
- 1 CIJELI KRUH
- 1 VEĆA ČAŠA MLIJEKA
- 2 JAJA
- 2 KOMADA KRANJSKE KOBASICE
- 3 KASIKE (ZA JUHU)BRASNA
PRIPREMA:
PURETINU STAVITI DA SE PEČE,PRETHODNO JE NAMAZATI DOBRO VEGETOM I POLITI SA SAMO MALO VINA I STAVITI DA SE PEČE.
(PO MOGUCNOSTI DA SE PEČE POKLOPLJENO).PEĆI 1.SAT NA NE PREJAKOJ TEMPERATURI.
KAD JE MESO PECENO OPET GA POLITI S MALO VODE I OSTAVITI DA STOJI POKLOPLJENO.
SMIJESA ZA KNEDLE:
- 1 KRUH
- 2 JAJA
- 2.KRANJSKE KOBASICE
- PERŠINA PO ZELJI
- 3-4 CESNJA BIJELOG LUKA
- 3 KASIKE(ZA JUHU)BRASNA
- 1 VECA CASA MLIJEKA
PRIPREMA:
KRUH ISJECI NA KOMADICE I PRELITI GA S MLIJEKOM I PUSTITI DA ODSTOJI POLA SATA.
ZATIM IZREZATI 2. KRANJSKE KOBASICE I MALO IH POPRZITI NA MASTI I SVA TO POMIJESATI S VEC ODSTAJALIM KRUHOM.
ZATIM DODATI 3-4 CESNJA BIJELOG LUKA,PERSINA,2 JAJAI NA KRAJU 3 KASIKE PRASNA I SVE TO PROMIJESATI.
STAVITI U POSUDU VODE I POSOLITI I PUSTITI DA PROKUHA.
STAVITI U VODU NAPRAVLJENE KNEDLE I PUSTITI DA SE KUHAJU 15 MIN.
IZVADITI KNEDLE IZ VODE I NA MASNOCI NA KOJOJ SMO PEKLI PURETINU(MESNI SOK).U TAJ MESNI SOK UVALJAMO KNEDLE.
MA LJUDI TO VAM JE TAKO DOBRO,CAK BOLJE NEGO SAMO KAD IH KUHAMO PA IH SAMO IZVADIMO I DODAMO NEKOM GULASU.
ETO GA,DEKORIRAJTE I DOBAR TEK.
Link izvora / potpis autora: jadranka
neces vjerovat sama sam izmislila da pomjesam malo kranjske kobasice,cisto radi toga da kad izrezemo ljepse izgleda na tanjuru.a moram priznat i da je ukusno.
Ovo je baš originalan recept, kako ste se samo sjetili ovakvih knedli...Po zelji se mozž na luk staviti sitno nasjeckane gljive, to sam isto čula. Inače se već pripremam ohoho dugo da probam ovaj recept, ali sad ću se odvažiti