Jadrankin pileći paprikaš

Autor: Jadranka Bilincic   (palac x 90479) |moji recepti

1
1 pakovanje miks pileceg mesa 6-7 krumpira 1-2 glavice crvenog luka 1-2 cesnja bijelog luka 2-3 mrkve 2 paradajsa paradajsos zacini postupak uvaljati piletinu u vegetu,pa je poprziti s obje strane.kad se poprzi  izvaditi je,a na masnocu na kojoj se przila piletina ,dodati sitno isjeckan luk,i malo ga dinstati,zatim dodati krompir koji smo izrezali na manje komade ,pa opet dinstati.zatim dodati izrezan na komadice paradajs i samo malo jos pustiti da krcka.piletinu koju smo odvojili i nju vratimo u krompire i sve jos kratko kuhamo,toliko dok se piletina dokuha ,ali ne da se prekuha.dodati jos na kraju persun koji smo sitno isjeckali i bijeli luk.jedan mali savjet,nikad nestavljati persun ili bijeli luk dok se nesto kuha,uvijek na kraju samog kuhanja,     jer izgubi sve te svoje cari i okuse sto ih imaju. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+3)
Malo na kašiku. A nije ni loše.
Pileći paprikaš- slika

sastojci

  • 1 pakovanje miks pileceg mesa
  • 6-7 krumpira
  • 1-2 glavice crvenog luka
  • 1-2 cesnja bijelog luka
  • 2-3 mrkve
  • 2 paradajsa
  • paradajsos
  • zacini

postupak

uvaljati piletinu u vegetu,pa je poprziti s obje strane.kad se poprzi  izvaditi je,a na masnocu na kojoj se przila piletina ,dodati sitno isjeckan luk,i malo ga dinstati,zatim dodati krompir koji smo izrezali na manje komade ,pa opet dinstati.zatim dodati izrezan na komadice paradajs i samo malo jos pustiti da krcka.piletinu koju smo odvojili i nju vratimo u krompire i sve jos kratko kuhamo,toliko dok se piletina dokuha ,ali ne da se prekuha.dodati jos na kraju persun koji smo sitno isjeckali i bijeli luk.jedan mali savjet,nikad nestavljati persun ili bijeli luk dok se nesto kuha,uvijek na kraju samog kuhanja,     jer izgubi sve te svoje cari i okuse sto ih imaju.

Prosjek: 4.3 (+3)
Link izvora / potpis autora: jadranka
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Viška's

Danas ću praviti ovaj paprikaš za ručak, više nemam ideja... Hvala Jadranka za recept. Pitanje jedno, sstavite u paprikaš i feferone i ljutu mljevenu papriku? Volimo malo ljuću verziju.

2
Slika korisnika Jadranka Bilincic's

ja strasno volim ljute fafarone i rado bi i stavila al u mene ukucani nevole pa i nestavljam.zato ja uz svako jelo volim pojesti fafarone.a tako isto i papriku.ja to stavim kad pravim paprike i paradajs,ja i to zovem paprikas,i stavim fafarone 2,a onda to bude malo ljutkasto a dobro.